Így adjuk el használt autónkat

használt autó, autópiac
Sem a karcolások rejtegetése, sem az egyéni matrica nem kedvez az adás-vétel sikerének
Vágólapra másolva!
Öt szempontra hívja fel a figyelmünket Kelet-Európa vezető használtautó-kereskedője, az AAA AUTO Csoport.
Vágólapra másolva!
Sem a karcolások rejtegetése, sem az egyéni matrica nem kedvez az adás-vétel sikerének Fotó: Tuba Zoltán - Origo

Szervizkönyv mindenek előtt

Akár műszaki, akár javítással kapcsolatos a beavatkozás, jegyezzük fel gondosan, a kitöltött rovatokkal időt is, pénzt is spórol mindkét fél. Az átlátható, világos helyzet – az autó előéletének teljes és részletes bemutatása – hitelesebbé teszi az eladót, és a siker felé lendítt a tranzakciót.

Ha volt már balesete az autónak

Soha senki ne cselezzen a sérülésekkel. Az eltérő árnyalatú és vastagságú fényezést, a hegesztés egyenetlenségét bármelyik szakértő könnyen felismeri. Ebből egyenesen következik a bizalomvesztés, az üzlet pedig talán összejön – majd legközelebb.

Ha meghibásodik

Akár a légkondicionáló romlik el, akár a fűtőrendszer, nincs az a hiba az autón, amely kisebb összeggel csökkentené az értékét, mint amennyibe a javítás kerül. Bármely esetre igaz az, hogy megéri helyretenni a kocsit eladás előtt.

Mert nekünk így tetszett

A szokatlan fényezésű, egyéni díszítésű, vagy éppenséggel nem szabványos hifi-berendezéssel felszerelt autót általában nehezebb eladni, mint egy a gyár óta kreatív ötletnek alá nem vetett darabot. Az AAA azt tanácsolja, minden utólagosan odabiggyesztett speciális kiegészítőt távolítsunk el. Saját magunknak teszünk ezzel szívességet.

Ne sajnáljuk a gondoskodást

Ha törődünk az autónkkal, az befektetés, amely biztosan megtérül. Ne terjengjenek zavaró szagok a jármű belső terében, ne essen szét az ülés, szabadítsuk meg a kosztól és a látható karcolásoktól. Az autó külső és belső megjelenésén nem szabad spórolni. Az igényes vásárló szemében ugyanis a mindkét fél számára elégedettséget hozó tranzakciónak az esztétikum is feltétele.