Két taxis társaságra csapott le a BKK

Vágólapra másolva!
Ha a taxisok új helyre szerződnek, akkor térítésmentesen elvégzik az autók pótszemléjét.
Vágólapra másolva!

A taxirendeletben előírt pénzügyi feltételek hiányára hivatkozva a Budapesti Közlekedési Központ visszavonta a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a Reklámtaxi Kft. működési engedélyét. A főváros rendelete alapján a taxiszolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte – és 11 meg is kapta – az előzetes minősítést, köztük a Tele 5 Taxi Hungary Kft. és a MAX TAXI (Reklámtaxi Kft.) is.

Az előzetes igazolást a BKK 2014. június 19-étől vonta vissza a társaságoktól és azoktól a szolgáltatóktól is, amelyek a Tele 5 Taxi Hungary Kft. illetve a Reklámtaxi Kft. szerződéses partnereiként működtek. Ha a taxivállalkozás más fuvarszervezővel köt szerződést, és annak logóját, szabadjelzőjét felszereli, akkor térítésmentesen elvégzik az autók pótszemléjét.

A 2013. szeptember 1-jén életbe lépett budapesti taxirendelet a taxizás működtetésének feltételeiről, a taxiállomások rendjéről és a hatósági árról. A rendelet is előírja, hogy a szolgálat pénzügyi szempontból akkor megfelelő, ha saját tőkéje eléri az 50 millió forintot. A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, a Budapesti Közlekedési Központ, valamint Budapest Főváros Kormányhivatala Fogyasztóvédelmi Felügyelősége közösen ellenőrzi, betartják-e az előírásokat a társaságok.