Csúnyán elromlott a tőzsdei hangulat

Vágólapra másolva!
Nem szerepeltek ma jól az európai piacok, a tegnapi amerikai gyengélkedés átragadt a kontinensre is, ebben a hangulatban pedig a magyar tőzsde sem tudott jól teljesíteni.
Vágólapra másolva!
  • Főleg a Mol és az OTP szenvedett. Az olajpapír 2,1 százalékot esett, a tegnapi bíztató 12 995 forintos zárás után pedig 12 725 forintra csúszott vissza. Ezzel a 13 ezer forintos szint áttörése elmaradt.
  • Az OTP esetében a devizahitelesekkel kapcsolatos hírek borzolták a kedélyeket, amire először lefelé, aztán felfelé, aztán végül ismét lefelé mozdult a részvény. Kerek 4 400 forinton sikerült zárni, a június elején elért 4 970 forinthoz képest ez már 12 százalékos esés, alig több mint 3 hét alatt.
  • A Magyar Telekom és a Richter viszont folytatta a menetelést, a gyógyszerpapír több mint 2,1 milliárd forintos forgalom mellett jutott 4 295 forintig, míg a Magyar Telekomot 344 forintig húzták a befektetők. Kétségtelenül tény, az elmúlt hetek után ismét folytatták a menetelést.
  • Folytatta viszont a menetelést az EURHUF árfolyama is, a forint számára kedvezőtlen irányba. A jegyzések 307 felett is jártak, igaz, délutánra sikerült 306,7 közelébe visszakúsznia a devizaárfolyamnak.
  • Az európai benchmarkok közben 0,8-1,5 százalékos mínuszba csúsztak vissza, főleg a spanyol és francia papírok szerepeltek rosszul.
  • Igaz, a nemzetközi hangulat nem volt ma túl erős a gyenge amerikai GDP adat után, de az S&P 500 például 0,2 százalékos pluszban jár, így az európai mínuszok nehezen magyarázhatóak a gyenge GDP-adattal. Persze az is tény, hogy az amerikai indexek már tegnap nagyobbat zuhantak, ráadásul ma a GDP adaton túl kedvező PMI adatok is érkeztek.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu