Kifizetődött a becsület

OPTA stat Bradley - Schweinsteiger teljes játékidő
Vágólapra másolva!
A németek és az amerikaiak egy békés iksszel kéz a kézben továbbjutottak volna a G csoportból. Ehelyett egy kifejezetten élvezetes meccset játszottak, melyet 1-0-ra megnyertek a németek. Ezzel együtt az amerikaiak is továbbléptek, mert a másik meccsen ugyan nyert Portugália, de a gólkülönbségén nem javított számottevően.
Vágólapra másolva!

A németek egész meccsen irányították a játékot, többet birtokolták a labdát, és ez nem öncélú passzolgatást jelent: a kapura is sokkal veszélyesebbek voltak.

A két csapat közti különbséget kiválóan érzékelteti a középpálya két kulcsembere közti különbség. Michael Bradley mutatói mindenben rosszabbak Bastian Schweinsteiger adatainál.

Forrás: Origo

Még egyértelműbb a különbség, ha a fenti összehasonlításhoz hozzátesszük, hogy az amerikaiak - bár akadt veszélyes kontrájuk - az egész meccsen csak egyszer találták el a kaput, míg a németek kilencszer.

Térjünk azonban vissza Müllerhez, aki a vébén hat lövésnél tart, ötször eltalálta a kaput, négy gól lett.

Forrás: OptaSports

A Bayern München támadója ráadásul a mezőnymunkából is kiveszi a részét: 23 párbajt vívott meg, 78 százalékos pontossággal passzolt (87 átadásból), méghozzá nagyjából kiegyenlítetten minden irányba.

Forrás: OptaSports