Vezető ütött meg játékost a brazil meccs szünetében

Mauricio Pinilla focivb
Chile's forward Mauricio Pinilla kicks the ball during the penalty shoot out after extra-time in the Round of 16 football match between Brazil and Chile at The Mineirao Stadium in Belo Horizonte during the 2014 FIFA World Cup on June 28, 2014. AFP PHOTO / MARTIN BERNETTI
Vágólapra másolva!
Még el se csendesedett a Suárez-ügy, máris itt az újabb botrány. A brazil szövetség sajtófőnöke a Chile elleni nyolcaddöntő szünetében megütött egy chilei cserejátékost. Kép és videófelvétel készült az esetről, a FIFA vizsgálatot indít.
Vágólapra másolva!

A Brazília-Chile nyolcaddöntő szünetében Mauricio Pinilla chilei cserejátékost - aki a meccs hőse lehetett volna, ha a hosszabbítás legvégén nem a felső lécet találja el - az öltözőfolyosón megütötte a Brazil Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke, Rodrigo Paiva.

Pinillának nem volt jó napja: kapufát lőtt, kihagyta a 11-est, és még meg is ütötték Forrás: AFP/Martin Bernetti

A brazil Globeoesporte információja szerint az esetről videofelvétel készült, és ez alapján a chilei válogatott vizsgálatot kezdeményez a FIFA-nál. A brazil lap megszólaltatta a tettest: Paiva szerint csak egy szerencsétlen baleset töretént: nem Pinilla meglegyintése volt a cél, inkább a chilei másodedzőt, Sebastian Beccacecét szerette volna elérni. Ez legalább annyira nehezen hihető, mint Suárez magyarázata Chiellini megharapása után.