Vágólapra másolva!
Végérvényesen lefújta a Hillshire Brands és a Pinnacle Foods tervezett összeolvadását az utóbbi cég vezetősége, miután a Hillshire két héttel korábban (külső nyomásra) kénytelen volt elállni az üzlettől. Ezzel pedig megnyílt az út egy újabb ügylet, a Hillshire és a Tyson Foods összeborulása előtt.
Vágólapra másolva!
  • Hivatalossá vált, hogy mégsem jön létre a májusban beharangozott hatalmas felvásárlás az amerikai élelmsizeriparban. A Hillshire Brands 6,6 milliárd dollárért vette volna meg a rivális Pinnacle Foods társaságot, amit be is jelentettek, most azonban az utóbbi cég hivatalosan is lefújta az ügyletet, és törölte az egymás között korábban kötött megállapodást.
  • Az ügylet kútba eséséért azonban nem a Pinnacle Foods a felelős. A társaság azután volt kénytelen így dönteni, hogy egy harmadik számú szereplő, a Tyson Foods is bekerült a képbe.
  • A Tyson Foods ugyanis bejelentkezett a Hillshire-ért, mondván, hogy megvásárolná a társaságot. Ezért egy kisebb felvásárlási csatát kellett megnyernie egy rivális cég ellen, ami végül sikerült neki, és így 7,7 milliárd dollárért az övé lehet a Hillshire.
  • A Tyson azonban kikötötte, hogy csak abban az esetben kebelezi be a Hillshire-t, ha az eláll a Pinnacle Foods tervezett felvásárlától. Ez végül két héttel ezelőtt megtörtént, amikor a Hillshire igazgatósága visszavonta támogatását a Pinnacle Foods-szal köttetendő üzlettől.
  • A Pinnacle Foods 163 millió dolláros "fájdalomdíjat" fog kapni a Hillshire Brandtől a kútba esett ügylet miatt, amit adósságainak törlesztésére fog fordítani.
  • Ezzel pedig zöld utat kapott a Hillshire-Tyson Food összeborulása is, ami hamarosan megvalósulhat.
  • A hírekre 0,6 százalékos eséssel reagált a Pinnacle Foods árfolyama piaczárás után.