Jobb lenne, ha szépen játszanánk, de kiesnénk?

Németország-Algéria, foci-vb, vébé, Brazília 2014
PORTO ALEGRE, BRAZIL - JUNE 30: Faouzi Ghoulam of Algeria attempts a shot at goal during the 2014 FIFA World Cup Brazil Round of 16 match between Germany and Algeria at Estadio Beira-Rio on June 30, 2014 in Porto Alegre, Brazil. (Photo by Matthias Hangst/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Joachim Löw német szövetségi kapitány szerint csapatának minden téren fel kell javulnia a Franciaország elleni negyeddöntőre. Per Mertesacker nem érti, miért feszegették, hogy a csapat nem játszott elég jól. Az algériaiak a kiesés ellenére nagyon büszkék.
Vágólapra másolva!

"Az Algéria elleni meccs az akarat diadala volt. El kell ismerni, az első félidőben gyengén játszottunk, nagyon sok labdát eladtunk, amiből Algéria kontrázni tudott. A franciák elleni negyeddöntőre minden téren fel kell javulnunk" - értékelt Joachim Löw, a németek kapitánya.

Löw azt is elmondta, a sérülés miatt lecserélt Shkodran Mustafi nagy valószínűséggel nem játszhat már a tornán, a meccset szintén idén előtt befejező Bastian Schweinsteigernek azonban nincs komoly baja, egyszerűen kihajtotta magát, és begörcsölt a lába. Löw kiemelte még Manuel Neuer szerepét, aki szinte söprögetőt játszott, többször is a 16-oson kívül tisztázott az algériai támadók elől.

A németek belső védőjét, Per Mertesackert felhúzta a ZDF tévécsatorna riportere, aki azzal szembesítette, hogy nem volt tűl meggyőző a csapat teljesítménye. "Nem érdekel, hogy játszottunk, csak az számít, hogy bejutottunk a legjobb nyolc közé. Azt hiszik, hogy a nyolcaddöntőben létezik olyan, hogy könnyű ellenfél? A csapat végighajtotta a 120 percet, harcolt a végéig, úgyhogy megérdemelten jutottunk tovább. Mit akarnak? Jobb lenne, ha szépen játszanánk, de kiesnénk? Nem értem ezeket a kérdéseket" - fakadt ki Mertesacker.

Gulam lövésénél közel járt a gólhoz az algériai csapat Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Matthias Hangst

Az algériaiak csereként beállt védője, Madzsid Bugerra nagyon büszke volt csapatára a kiesés ellenére. "Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy valami egészen különlegeset vigyünk véghez. A rendes játékidőben egyenrangú ellenfelei voltunk a németeknek, és ha az első félidőben tudtunk volna egy gólt szerezni, akkor még nagyobb önbizalommal játszhattunk volna. Sajnos nem jött össze, pedig több lehetőségünk is volt a gólszerzésre".

A meccs egyik legjobbja, az algériaiak kapusa, Rais M'Bolhi azt mondta, mostantól ők is tagjai az ország futballtörténelmének. "Erre a meccsre építhetünk majd a későbbiekben, és csak gratulálni tudok a csapattársaimnak. Bár két gólt kaptunk, a játék szinte minden elemében felvettük a versenyt egy nálunk erősebb csapattal".