Kilóg a sorból a Groupon

Vágólapra másolva!
Remek formában van ma a kuponos szolgáltatásairól híres Groupon, miután a részvény árfolyama még a gyenge piaci hangulatban is 3,5 százalékos pluszban jár.
Vágólapra másolva!
  • Ennek hátterében a B. Riley elemzőjének kedvező hangvételű riportja áll, amiben a vállalt részvényeit a korábbi 6 dolláros célárról 9,5 dollárra értékeli.
  • Az elemző szerint egyelőre úgyfest, hogy a szolgáltatásokkal kapcsolatos fogyasztói elemzések alapján teljesülhetnek a menedzsment idei céljai, így a részvényeket a korábbi tartásról már vételre javasolja a Sameet Sinha.
  • Az emelkedésnek egyébként lenne is tere, mivel az év elején még 12 dollárnál forogtak a papír, ma pedig csupán 6,5 dollárnál jár az árfolyam. Az is tény persze, hogy májusban már sikerült 11 százalékot emelkedni.
  • A Groupon árfolyama a nyitásnál mutatott 5-6, és a jelnleg is meglévő 1,2 százalékos emelkedésével kilóg ma a mezőnyből, így látható, hogy egy-egy elemzői felminősítés csodákra képes. Persze túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani nem érdemes minden elemzői véleménynek, hiszen csak ideig-óráig tudják semlegesíteni az egyéb piaci hatásokat.