A svájci kéziakadémián tanít a magyar válogatott kapus

Nenad Puljezevic, Puljezevics Nenad, kézilabda
NORWAY, Bergen : Best player of the match Hungarian goalkeeper Nenad Puljezevic jubilates with fans his team's victory against Spain at the local stadium of Bergen, 17 January 2008 after their group C match in the preliminary round of the Euro2008 Handball Championships. Bergen is hosting the preliminary round Group C matches between Belorussia, Germany, Hungary and Spain. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Egyéves szerződést kötött a Kadetten Schaffhausen férfi kézilabdacsapatával Puljezevics Nenad, az 50-szeres szerb és 45-szörös magyar válogatott kapus nemcsak a klubnál, de a svájci kézilabda-akadémián is edzőként dolgozik majd.

Puljezevics Nenad lett a Kadetten Schaffhausen új kapusedzője, ezt a svájci kézilabdaklub saját hivatalos honlapján jelentette be. A 41 éves játékos 2002 és 2009 között a Pick Szegedet erősítette, onnan előbb a szerb Kolubarába, majd a német Bundesligába szerződött, ott védett a Hannoverben és a Hüttenbergben is.

A 195 cm magas, 115 kg testsúlyú sportoló egy korábbi interjúban arra panaszkodott, hogy Magyarországról és Szegedről senki sem keresi - nem úgy a svájciak. A schaffhauseni megállapodás értelmében nemcsak a felnőtt, de korosztályos csapatoknál is dolgozik, de edzéseket tart majd a svájci kézilabda-akadémián is. Emellett lesz érvényes igazolása, és ha bármi történne Jonas Mayerrel vagy Nikola Portnerrel, akkor a bajnokságban játékosként is bevethető lesz.

Puljezevics védett a jugoszláv és a magyar válogatottban is Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

"Puljezevics az előző szezonban segített megmenteni a Hüttenberget a másodosztályból való kieséstől. Nagyon rutinos kapus hatalmas nemzetközi tapasztalattal, fiatal kapusainknak szüksége lesz rá" - nyilatkozta Markus Baur, a Schaffhausen világ- és Európa-bajnok német edzője.