Van Gaal tanította büntetőt védeni az argentin kapust

Argentína-Hollandia, foci-vb, vébé, Brazília 2014
SAO PAULO, BRAZIL - JULY 09: Sergio Romero of Argentina saves the penalty kick of Wesley Sneijder of the Netherlands (not pictured) in a shootout during the 2014 FIFA World Cup Brazil Semi Final match between the Netherlands and Argentina at Arena de Sao Paulo on July 9, 2014 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Az argentinok úsznak a boldogságban, 24 év után játszhatnak vb-döntőt, és megint a németek ellen. A hollandok szövetségi kapitányának még viccelődni is volt ereje az elvesztett tizenegyespárbaj után.
Vágólapra másolva!

"Óriási boldogságot érzek, mindennel nagyon elégedett vagyok. A tizenegyespárbaj szerencse kérdése, ez az igazság, de bíztam magamban. Kiélvezzük ezt a pillanatot, és holnap elkezdünk készülni a döntőre" - idézte a BB brit közszolgálati csatorna internetes oldala a két holland büntetőt is kivédő Sergio Romerót.

A hollandok szövetségi kapitánya, Louis van Gaal annyit mondott Romeróról, hogy "természetesen" ő tanította meg tizenegyest védeni. 2007 és 2009 között ugyanis az edzője volt a holland AZ Alkmaarnál. Romero egyébként az elmúlt szezonban gyakorlatilag végig a Moncaco kispadján üldögélt, ezért Alejandro Sabella legtöbbet vitatott döntése volt, hogy őt tette meg az argentin válogatott első számú kapusának a vb-n.

Így védett Romero Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Julian Finney

"Borzasztóan örülök, hogy a döntőt elértük, majd meglátjuk, hogy ott mire leszünk képesek. Ahogy eddig is, mindent bele fogunk adni, alázattal fogunk dolgozni" - mondta Sabella a meccs utáni sajtótájékoztatón.

"Sohasem bújnék ki a felelősség alól. Nem idegeskedtem, koncentrált voltam. De egyszerűen nem ment be" - összegezte a történteket az első holland rúgóként rögtön hibázó Ron Vlaar.