Minden szem a bankokra szegeződik

Vágólapra másolva!
Jövő héten már rendesen beindul Amerikában a gyorsjelentési szezon, sőt már Európából is érkeznek vállalati beszámolók. Makroadatok terén viszont még gyér lesz a felhozatal, bár a kínai GDP-számok megbolygathatják majd a kereskedést.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a Citigrup folytatja az amerikai bankok jelentési sorozatát, majd később szép sorban a JP Morgan,a Goldman Sachs és a Bank of America is beszámol második negyedéves számairól.

De a technológiai szektor nagyágyúi közül is elénk tárja teljesítményét néhány szereplő. Kedden a Yahoo!, szerdán az eBay, csütörtökön pedig a Google rántja le a leplet, hogy szerepelt az április-júniusi időszakban.

Európából is érkeznek már fontosabb jelentések, köztük például a gyógyszergyártó Novartis, vagy az Ericsson és a Volvo.

Forrás: Investor.hu

Ha a makronaptárra pillantunk, hatalmas dömpinget nem várhatunk gazdasági adatokból. Ipari termelési számok érkeznek Japántól, Magyarországon át egészen az USA-ig. Ki lehet talán emelni a kínai GDP-adat fontosságát, ami majd szerda hajnalban lát napvilágot.

Ha itt a várt 7,4 százalékos bővüléstől eltérő szám érkezik, az okozhat esetleg nagyobb mozgást a nemzetközi tőzsdéken is. De inkább a gyorsjelentő cégek teljesítménye határozhatja majd meg az irányt a börzéken.

Forrás: Investor.hu