Van Gaal nagytakarítással kezd a MU-nál

Louis van Gaal, brazília - hollandia, VB 2014
Netherlands' coach Louis van Gaal applauds after the semi-final football match between Netherlands and Argentina of the FIFA World Cup at The Corinthians Arena in Sao Paulo on July 9, 2014. AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Louis van Gaal még csak egy napja állt munkába a Manchester Unitednél, de az angol lapok szerint azt máris eldöntötte, kik azok, akikre nem számít a folytatásban.

A bronzéremmel záruló világbajnokság után Van Gaal elköszönt a holland válogatottól, és szerdán már új állomáshelyén, a Manchester Unitednél állt munkába.

Az előző szezon óriási csalódás volt a MU-szurkolók számára, David Moyes nem tudta pótolni a legendás Alex Fergusont, a csapat pedig csak hetedik lett, így egyetlen nemzetközi kupasorozatban sem indul.

Van Gaalra komoly teher tárul, hogy újra ütőképes csapatot rakjon össze, ő pedig a Daily Mirror szerint összeállította azoknak a névsorát, akik mehetnek, amerre látnak. A lap összesen tíz játékost nevezett meg, akik közül többen a vébén is jártak, Marouane Fellaini a belga, Javier Hernandez a mexikói, Nani pedig a portugál válogatottal.

Forrás: AFP/Damien Meyer

Rajtuk kívül Ashley Young, Wilfried Zaha, Bebe, Anderson, Tom Cleverley és Nick Powell kerül szabadlistára, Patrice Evra pedig a hírek szerint a Juventushoz tart, bár Antonio Conte távozása átírhatja a dolgok menetét.

Az érkezők oldalán egyelőre két név szerepel, a védekező középpályás Ander Herrera az Athletic Bilbaótól, a balhátvéd Luke Shaw a Southamptontól jött.