Vágólapra másolva!
Egy jól jövedelmező túra az isten háta mögött, értékelhetetlen csapatok ellen, vagy elmélyült műhelymunka otthon? Louis van Gaalnak már a felkészülés során nagy dilemmái lesznek a MU kispadján.

Az egyensúlyozás a klub gazdasági érdekei és az eredménykényszer között az egyik legnagyobb kihívás lesz a Manchester United kispadján - ismerte el Louis van Gaal, a csapat új vezetőedzője a csütörtök esti hivatalos bemutatáson.

Nem nehéz kitalálni, mire gondolhatott a holland válogatottal a vb-n ismét nagyot alakító szakember. A MU pénteken már el is repül az Egyesült Államokba, hogy részt vegyen a szezon előtti első "felkészülési" (értsd: pénztermelő) túráján, és augusztusban várhatóan további egzotikus helyszíneken lejátszott meccsek következnek majd. Nyilván ő is tudja, hogy az ilyesmi szükséges rossz, amennyiben a befolyó pénzből lehet megerősíteni a keretet.

"A klubot kereskedelmi szempontok alapján is irányítják, ezért erre is tekintettel kell lennünk. Nem mindig lehetséges egyszerre kielégíteni a gazdasági és futballszakmai elvárásokat, ez talán az egyik legnagyobb kihívás számomra" - idézte Van Gaalt a Sky Sports internetes oldala.

A holland azt mondta, szükség esetén nem fog habozni tanácsot kérni a MU-t 27 évig irányító Sir Alex Fergusontól. Jóban vannak, és Van Gaal nagyon elismeri a skót edző futballfilozófiáját.