Mindig az adott meccshez kell alkalmazkodnunk

Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai aranyérmesből lett magyar szövetségi kapitány a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón 2014. július 13-án
Budapest, 2014. július 13. Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai aranyérmesből lett magyar szövetségi kapitány a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett nemzetközi sajtótájékoztatón 2014. július 13-án, egy nappal a vízilabda Európa-bajnokság kezdete előtt. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Horvátországot is legyőzte, így hibátlan mérleggel lett elődöntős a magyar férfi válogatott a budapesti vízilabda Európa-bajnokságon. Benedek Tibor szövetségi kapitány szerint egységes és a gyors a csapat, Szivós Márton szerint a csapat jobban akarta a sikert.

"Jobb volt így befejezni a csoportkört, egy győzelemmel, mert így nem zökkentünk ki az Európa-bajnokságból. Azt hiszem, jobban akartuk a sikert" - nyilatkozta Szivós Márton a mérkőzés után. Hozzátette, nem tudja, melyik csapat lesz az elődöntőbeli ellenfél, de úgy véli, a horvátok nem jobbak az olaszoknál.

"Veretlenül zártuk a csoportkört, erre is készültünk. Úgy gondolom, ma is magas szinten játszottunk" - mondta a győztes gól szerzője, Hárai Balázs.

Benedek Tibor szövetségi kapitány is próbálta értéken kezelni a sikert. "Mindenki azt kérdezi, hogy jobb-e, hogy elkerültük a szerbeket. De ez az Európa-bajnokság nemcsak Szerbiáról szól. Persze könnyebbség, hogy csak a fináléban futhatunk össze vele, de nekünk is el kell addig jutni" - mondta. "Ez a mérkőzés igazából arról szólt, hogy folytatódjon a győzelmi sorozatunk, ezáltal megmaradjon az önbizalmunk, és motiváltak legyünk a folytatásra. Az lenne baj, ha ezek közül valamelyik sérült volna."

Bendek Tibor szövetségi kapitány Forrás: MTI/Máthé Zoltán


A kapitány szerint nem kezdett visszafogottan a csapat, az elején egyszerűen nem jöttek be a lövések. "Az elején nem tudtuk kihasználni az emberelőnyöket, viszont könnyű gólokat kaptunk, így lett 0-3 az állás. Egy éve a barcelonai világbajnokságon mi vezettünk három góllal, akkor ők egyenlítettek ki. Most fordítva történt. Nincs egységes szituáció, mindig az adott mérkőzéshez kell alkalmazkodnunk. Az látszódik a fiúkon, hogy egységesek, gyorsak, benne vannak a játékban. A közönség pedig óriási. Mi már túl vagyunk azon, hogy a hazai pálya nyomasztóan hasson ránk, a buzdítás inkább átsegít bennünket a nehézségeken."

Azt mondta, nem tudja, ki lesz az elődöntőbeli ellenfél, de ha ismét a horvátok következnek, akkor nehéz mérkőzésre számít. "Biztosan fűti majd őket a visszavágás vágya, de felkészülünk" - ígérte.

Ivica Tucak horvát kapitány sajnálta a vereséget. "Közel álltunk a meglepetéshez, de a végén elfogyott a koncentrációnk. Kicsit frissítenünk kell magunkat, hogy sikerrel vívjuk meg az olaszok elleni negyeddöntőt."