Szárnyal az olaj árfolyama

Vágólapra másolva!
Továbbra is remek formában az olaj árfolyama, tegnap pedig valóságos szárnyalást lehetett látni.
Vágólapra másolva!
  • 105,1 dollár közelébe is eljutott ma reggel az olaj árfolyama, amivel már közel 4,5 százalékot emelkedett, mióta múlthéten felhívtuk rá olvasóink figyelmét.
  • Még tegnap délután ugrott meg az olaj árfolyama, közben pedig az 50 napos mozgóátlagot is nagy erővel törte át. Kedvezőnek számít, hogy az MACD is vételi jelzést adott, miközben az RSI még nem mutat túlvettséget.
  • Közben várhatóan tovább csökkentek az amerikai olajkészletek az előző héten, ez pedig az olaj iránti nagy keresletről árulkodik, így emelheti az árfolyamot. Bár a tegnapi emelkedésben az ezzel kapcsolatos várakozásoknak is szerepe lehet, érdemes lehet figyelemmel kísérni a holnap délután érkező készletadatokat.
  • A geopolitikai kockázatok is segítik az olaj árfolyamának emelkedését, még akkor is, ha az Oroszországgal kapcsolatos szankciók hatása nem egyértelmű a WTI árfolyamára. A bizonytalanság növekedése ugyanis általában növeli az olaj árfolyamát.
  • Ezzel együtt a hosszú távú kép továbbra sem az olaj árának emelkedése mellett szól, így pozíciót alapvetően inkább rövid távra érdemes keresni long oldalon.

Az olaj napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu