Vágólapra másolva!
Egyelőre úgy néz ki, hogy két év után először nem fog rekordévet zárni az amerikai filmipar, ennek ellenére a Disney, és Az éhezők viadaláról ismert Lions Gate filmstúdió grafikonja is biztatóan fest. Előbbi idén már a sokadik csúcsát döntötte meg, míg utóbbi rendkívül fontos ellenállásaival számolt le nemrégiben. Ráadásul a jövőbeli árfolyam emelkedés szempontjából is jól fest mindkét részvény.
Vágólapra másolva!

WALT DISNEY: Csúcsról csúcsra halad

Továbbra is igen jól teljesít a Walt Disney részvénye, amely nemrégiben új történelmi csúcsot állított fel 87,5 dollár közelében. Mindennek azért is örülhetünk, mert június 25-én kiküldött hírlevelünkben az Investor Trader ügyeleinek figyelmét is felhívtuk a papírban rejlő lehetőségre.

A növekedés folytatódásával kapcsolatban továbbra is bizakodóak lehetünk, hiszen az előző, 86 dollár feletti történelmi csúcs visszatesztelése is sikeres volt. Ezek alapján, ha kitart a trend, akkor akár a 95 dolláros szintet is megcélozhatja az árfolyam.

A sztori elsősorban akkor sérülne, ha a komolyabb támasz szintek egyaránt, tartósan ellesnének. Ezeket a júniusi csúcs, az emelkedő trendvonal és az 50 napos mozgóátlag alkotja. Így a jelenlegi szinteken még mindig találni kedvező beszállókat.

Walt Disney napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

LIONS GATE: Felkapták a filmstúdiót

Több optimizmusra okot adó jelet is küldött a Lions Gate árfolyama az elmúlt két hónapban. Először is a papír sikeresen rugaszkodott el a 25 dolláros szintről, másrészt pedig júliusban a 200 napos mozgóátlag mellett az október óta tartó csökkenő trendvonalat és a 38,2-es Fibonacci szintet is sikerült áttörnie.

Ráadásul a 30 dolláros szint áttörését követően is igen jó formában található a Lions Gate, ami ha kitart, akkor a 37,7 dollár közelében lévő történelmi csúcs ismét elérhető közelségbe kerülhet. Ezt az indikátorok töretlen emelkedő trendje is támogatja. Előtte azonban a 33 dollárnál lévő 61,8-as Fibonacci vonal is a papír útját állhatja.

Lions Gate napi grafikon (NYSE) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Rövidesen mindkét cég előáll soron következő gyorsjelentésével, ami akár komolyabb árfolyam kilengést is okozhat, így fokozott figyelemmel érdemes pozíciót felvenni mindkét részvényben. A Disney augusztus 5-én, míg a Lions Gate augusztus 8-án publikálja aktuális számait.