A triplázó Böde miatt nem lett hős a 17 éves kecskeméti

ferencváros ftc gyenge szereplés
Böde Dániel (FTC) gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Videoton FC-Ferencváros mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 7-én. A találkozót a Ferencváros 2-1-re megnyerte.
Vágólapra másolva!
Böde Dániel mesterhármasával győzött az FTC a Kecskemét otthonában az NB I első fordulójában.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Kecskeméti TE - Ferencvárosi 1-3 (0-1)
Kecskemét, 2432 néző
v.: Iványi
Kecskemét Tujvel - Botka, Karan, Varga, Polyák - Kitl, Patvaros, Savic (Balázs, 64.), Eninful, Bebeto (Gréczi, 46.) - Pavicevic (Novák, 46.)
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Somalia (Nalepa, 83.), Gyömbér, Gera (Lauth, 64.), Busai, Kukuruzovic (Nagy D., 70.) - Böde.
gól: Kitl (63.) illetve Böde (26. 77. 86.)
sárga lap: Pavicevic (16.) illetve Pavlovic (85., 90.)
kiállítva: Pavlovic (90.)

Az első félidőt az EL-ból a Rijeka ellen kettős vereséggel búcsúzó Fradi kezdte jobban, de sokáig csak Gera látványos, ám könnyen hárított ollózására lehetett emlékezni. A 25. percben Gera megint villant, remek labdát tolt Böde elé, aki 7 méterről óriási erővel lőtt a léc alá.

A második felvonás is Böde-helyzettel kezdődött, de Tujvel ezúttal védeni tudott. A Kecskemét feljavult, és az 55. percben a csereként beállt Novák előbb a jobb kapufát találta el, majd nyolc perccel később Dibusz rossz helyre ütött ki egy beadást, a 17 éves Kitl pedig szinte belebotlott a labdába, amit Bönig nem tudott kivágni a gólvonalnál.

Novák aztán már a Kecskemétnek szerezhetett volna vezetést, de óriási ziccerben Dibuszba rúgta a labdát. A 76. percben ismét a Fradi kapusa volt a főszereplő, aki Polyák szabadrúgását tolta ki a bal sarok elől.

Hiába voltak helyzetei a hazai csapatnak, a Fradi szerzett gólt, Böde tette le a labdát mellel Lauthnak, aki visszaemelte Bödének, ő pedig a jobb alsóba fejelt. És ezzel még nem volt vége Böde magánszámának, mert a 86. percben kihasználta, hogy Karan elcsúszott, és a kapuig gyalogolt a labdával, eldöntve ezzel a meccs sorsát.