Vágólapra másolva!
Elvileg összejöhet még a telt ház a Ferencváros Chelsea elleni vasárnapi mérkőzésén, bár keddig csak a belépők 55-60 százalékát adták el. Ez nem csoda, mert borzasztó drágák. De segíthet, hogy háromezer ember mehet be VIP-jeggyel.

Keddig nagyjából 13-14 ezer belépőt adtak el a Ferencváros Chelsea elleni, a klub új stadionját felavató vasárnapi barátságos mérkőzésére - mondta az Origo kérdésére Szekeres Tamás, a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. ügyvezető igazgatója. Az FTC-nél érdeklődésünkre csak annyit közöltek, hogy "a jegyek értékesítése jól halad", és bíznak a telt házban.

A szurkolói fórumokon korábban elterjedt, hogy a belépők rosszul fogynak a 23 ezres stadion első meccsére, ezért a Fradi külöböző csatornákon osztogatni kezdte őket, elkerülendő az üres lelátók kínos látványát. Az Ultras Liberi, például, ennek tudja be, hogy a Fradi egyik szponzora, a Főtaxi taxikártya vásárlása esetén ingyen ad mellé két belépőt.

A szurkolók azért háborodtak fel ezen, mert a meccsjegyek magyar viszonyok között borzasztó drágák. A legolcsóbb, álló belépő 6300 forintba kerül, a következő árkategóriás jegy 9000 forint, a többi jegy mind 10 ezer forint feletti áron kapható. Van 22 ezerért is. A klubelnök Facebook-oldalán rá is kérdeztek a szponzor akciójára, mire Kubatov Gábor így válaszolt: "A társaság régi szponzorunk. Ezer jegyet vettek meg teljes áron, melyeket saját belátásuk szerint használnak fel."

Ilyenek a jegyárak Forrás: Fradi.hu

Megkérdeztük a Főtaxit, hogy az ügyfeleiknek osztogatott jegyeket megvették, vagy partnerként ingyen kapták a klubtól. A cég szóvivője, Vízy András azt ígérte, hamarosan válaszol, cikkünk megjelenéséig ez még nem történt meg.

Mindenesetre ha Szekeres információi jók, nagy égés nem lesz a meccsből, mert a keddig értékesített 14 ezer jegyhez jön még "körülbelül háromezer VIP-jegy". Ő is bízik benne, hogy vasárnapig az összes belépőnek lesz gazdája. "Fantasztikus lesz a hangulat. A tesztmeccsen, az Újpest elleni öregfiúk-találkozón én is játszottam, oda csak 5 ezer embert engedtek be, de velük is hatalmasat szólt az aréna" - mondta a Fradi volt játékosa.

Vasárnap avatják fel a stadiont Forrás: Fradi.hu