Kaptak két Dalí-rajzot, aztán elfelejtették

Vágólapra másolva!
Egy indiai festőművész 24 éve két Dalí-rajzot adott a saját festményeiért cserébe egy múzeumnak, azzal a feltétellel, hogy kiállítják őket. Elfejeltették.
Vágólapra másolva!

Salvador Dalí szürrealista spanyol képzőművész két elfeledett színezett rajzára bukkantak az indiai Kolkatában (Kalkutta), a Victoria Memorial múzeum archívumában.

A Hindustan Times című lap szerint a Macbeth-sorozatból származó rajzok már 24 éve a múzeum birtokában vannak, de a múzeumi vezetőknek erről halvány fogalmuk sem volt, a művek nem szerepeltek a legfontosabb remekművek listáján sem.

A japán rizspapírra készült rajzokat Bimal Banerjee indiai festőművész ajándékozta a Viktória brit királynő emlékére a 20. század elején épült, ma múzeumként és turistalátványosságként üzemelő palotának.

A Dalí-rajzokat több tucat más alkotással együtt azzal a feltétellel adta a művész a Victoria Memorialnak, hogy azokat kiállítják az állandó galériában. Az idézett újság szerint az immár New Yorkban élő Banerjee annyira csalódott a Victoria Memorial vezetőiben, hogy minden kapcsolatot megszakított az intézménnyel.
Banerjee a Dalí-rajzokat saját festményeiért cserébe kapta a katalán alkotótól.

A Hindustan Times szerint a Dalí-műveket még ebben a hónapban közszemlére teszik a kolkatai Viktória Emlékházban.