Vágólapra másolva!
A magyar női vízilabda-válogatott óriási fölénnyel, hatalmas gólkülönbséggel verte Szingapúr csapatát az oroszországi Világkupa 5-8. helyéért zajló alsóházi csatározásainak első fordulójában.

Eredmény, az 5-8. helyért:
Magyarország - Szingapúr 42-0 (14-0, 11-0, 7-0, 10-0)

Merész András világ- és Európa-bajnoki bronzérmes együttese egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, hogy melyik csapat játszhat majd az előkelőbb helyezésért, a négyből három negyedben 10 vagy több gólt dobott riválisának, s az ázsiaiak az egész mérkőzésen még csak be sem tudtak találni a magyar kapuba. A találkozón Keszthelyi Rita 9 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista élére került. Bujka Barbara nyolc találatig jutott.

"Az első két negyedben szoros emberfogást játszottunk, amiről csak félidőben váltottunk zónára. Az első negyedben egyedül az utolsó előtti támadásunkból nem lett gól, egyébként a labdaszerzések után 8-10 másodperc alatt minden támadásunk befejeződött. A nagyszünet után is bejöttek szépen a lefordulások, nyilván itt az volt a cél, hogy gyakoroljunk. Fontos, hogy az összkép egy kicsit jobb legyen a torna végén. Mentek szépen előre a lányok, éreztem rajtuk a felszabadultságot, lekerült róluk a teher. Az ellenfél aranyos kislányokból állt, természetesen nem vagyunk egy súlycsoportban" - nyilatkozta a Waterpolo.hu oldalnak Merész András.

A magyar válogatott vasárnap a házigazda oroszokkal csap össze az 5. helyért.