Szenvedő OTP, megtáltosodó Richter

Vágólapra másolva!
Nem volt túl jó napja az OTP-nek, miután a bankpapír nagyobb mínuszba csúszott. Nem mindenki gyengélkedett viszont ma ennyire.
Vágólapra másolva!
  • A bank számára főleg a mai kedvezőtlen bírósági ítélet, illetve az orosz-ukrán feszültségek előtérbe kerülése lehetett a legnagyobb "csapás". Végül 4 028 forintig ütötték a papírt, ami 3,2 százalékos esést, és napi mélypontot jelent.
  • Közben a Mol és a Richter halvány pluszban zárt, a Magyar Telekom pedig stagnálást mutatott. A Richter teljesítménye különösen szép, mivel a zárószakaszban húzták majdnem napi csúcsra, és a 3 900 körüli támaszokat sikeresen tesztelte vissza a papír. A forgalom ismét 1 milliárd forint felett alakult.
  • A BUX index azonban így is 0,9 százalékos mínuszt halmozott fel (főleg az OTP miatt) ezzel pedig nem tudta átvinni a 18 ezer pontos ellenállást, lefordult onnan.
  • Igaz, a nemzetközi hangulat sem volt valami túl acélos, a vezető indexek 0,1-1,1 százalékos mínuszokat halmoztak fel, a már fentebb említett okok miatt. Ezen Janet Yellen beszéde sem tudott sokat javítani.
  • A Fed elnöke szerint nem könnyű most helyes döntést hozni a kamatemeléssel kapcsolatban, miközben korábban Plosser, a Fed philadelphiai elnöke szerint már közel a kamatemelés, a Fednek pedig ezt kellene kommunikálnia. A testületen belül tehát nincs nagy egyetértés, a dollár viszont erősödéssel reagált a Yellen szavaira.
  • Fontos lehet még Mario Draghi mai beszéde is, már csak azért is, mert az euró-dollár árfolyama 1,323-al új lokális mélypontot ütött meg. A jövő heti makroadatokat tehát ezek függvényében is kell majd figyelni.