Vágólapra másolva!
Szeretne újra meghívót kapni a német labdarúgó-válogatottba Mario Gomez, a Fiorentina támadója, aki a nyári, brazíliai világbajnokságon nem lehetett ott, miután sérülései miatt sokat kihagyott.

A 29 éves játékos korábban 59-szer szerepelt a Nationalelfben és 25 gólt szerzett, de legutóbb egy éve, Paraguay ellen játszott a csapatban.

"Természetesen vissza akarok és vissza is fogok térni a válogatottba" - nyilatkozott Gomez a Sport Bild című magazinnak. "A felkészülésem az új szezonra jól sikerült, s az egész csapattal együtt várjuk az idény rajtját."

A csatárnak az előző volt az első szezonja a Fiorentinában, de az ígéretes kezdés után tavaly szeptemberben térdsérülést szenvedett, s hónapokat ki kellett hagynia. A Bayern München volt futballistája emiatt "pályafutása legcsúnyább" idényéről beszélt. Ráadásul visszatérése után nem sokkal ismét kidőlt, ezért az aranyéremmel végződött német vb-szereplésnek sem lehetett részese.

Joachim Löw szövetségi kapitány hamarosan kijelöli keretét a szeptember 3-i, Argentína elleni barátságos mérkőzésre - a vb-döntő "visszavágójára" -, valamint a négy nappal később sorra kerülő első Európa-bajnoki selejtezőre, amelyen Skócia lesz az ellenfél.