Vágólapra másolva!
Matyi Dezső tulajdonos helyett Hargitai János kereszténydemokrata politikus lett a pécsi futballklub elnöke. Hargitai a kapcsolatrendszerében bízik.

Hargitai János kereszténydemokrata országgyűlési képviselőt választották a PMFC-Matias labdarúgóklub elnökének az egyesület keddi közgyűlésén - közölte az egyesület a honlapján. Az eddigi elnök a PMFC tulajdonosa, Matyi Dezső volt.

Hargitai megbízatása öt évre szól. Az idei parlamenti választások előtt a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetőjeként dolgozó politikus az MTI-nek azt mondta, azért vállalta el az elnöki teendőket, mert bízik benne, hogy kapcsolatrendszerének köszönhetően olyan anyagi és szakmai támogatást kaphat az egyesület, amelynek eredményeként hosszú távon és sikeresen szerepelhet a hazai élvonalban.

A Bama.hu szerint a PMFC tulajdonviszonyaiban nincs változás, tehát továbbra is Matyi Dezsőé a klub. Matyi tavaly decemberben bejelentette, hogy kiszáll a PMFC finanszírozásából. Januárban elutasította az önkormányzat egyeurós ajánlatát, júniusban pedig már azt írta, hogy "az elmúlt időszakkal kapcsolatos számvetés a jövőbeni terveim részbeni átgondolására, a csapat működtetésével kapcsolatos szemléletváltásra késztetett".

Az egyebek mellett az Alexandra könyvkereskedést birtokló üzletember és a futball kapcsolatáról itt olvashat bővebben.