Erre a két papírra érdemes figyelni

Best Buy
Bődületes tempót diktált 2013-ban a Best Buy
Vágólapra másolva!
Ígéretes erősödés látható az amerikai Best Buy piacán. Mélyebb szintekről indulva kedvező technikai képet rajzolt ki az utóbbi napokban a részvény, bár hosszabb távon még fokozottabb óvatossággal lehet érdemes kezelni az erősödésére spekuláló pozíció felvételét. Csakúgy, mint az eBay-nél, ahol az árfolyam új csúcstörése lenne igazán kedvező kép a további emelkedéshez. 
Vágólapra másolva!

Best Buy: Komoly feladatra készülhet
(NYSE)

Az aranykereszt jelzést adó 50 és 200 napos mozgóátlagokról pattant fel a Best Buy. Már év eleje óta egy emelkedő csatornában halad a részvény, legutóbbi sikertelen csatornatető áttörő próbálkozása után a 200-as mozgóátlag fordította vissza.

Az MACD támogató szerepben segítheti az árfolyam további emelkedését. Az indikátor nemrégiben adott erős vételi jelzést azáltal, hogy a szignálvonal metszésével egy időben a középvonal fölé is lépett.

Akár a 36 dolláros ellenállásig is felpattanhat az árfolyam, és ezzel teljesen betöltheti az év elején képzett tátongó rést, ha sikerül ezúttal áttörnie a csatornatetőt. Ráadásul jelenleg egy sokkal kedvezőbb technikai kép tárulhat elénk azáltal, hogy az árfolyam már támaszként tekinthet a mozgóátlagokra és a 31,6 dolláros, korábban ellenállásként funkcionáló szintre. Ezek ismeretében veszteségvágó megbízásunkat a mozgóátlagok kereszteződésének szintje alá lehet érdemes élesíteni.

Best Buy napi grafikon (NYSE, dollár)

Forrás: Amibroker, Investor.hu

Az 50-es mozgóátlagról pattanva veheti célba a papír a csatornatetőt, amennyiben a heti grafikonra tekintünk. Már közel tíz éve halad az árfolyam egy csökkenő csatornában, amiből egyszer sikerült idáig kitörnie

Megpróbálhatja újra megtörni az évek óta tartó csökkenő trendjét a Best Buy, amennyiben el tud jutni a csatornatetőhöz, a 32,3 dollárnál húzódó, hosszú időn keresztül markáns szintként funkcionáló ellenálláshoz. A csatornatető elérése előtt a másik meghatározónak nevezhető, szaggatottan jelölt csökkenő trendvonalon is át kell vergődnie, vagyis az út még nagyon göröngyös.

Az MACD vételi jelzése a középvonal átlépésével kellő biztatást adhat az árfolyamnak. Érdemes azonban kellő óvatossággal kezelni a papír menetelését, mivel az említett akadályok markáns ellenállásoknak minősülnek.

Best Buy heti grafikon (NYSE, dollár)

Forrás: Amibroker, Investor.hu

eBay: Akár újabb rekordot állíthat fel
(NYSE)

A csatornaaljról felpattanva és egyúttal a mozgóátlagot maga mögé gyűrve emelkedett az eBay a 2013 óta ellenállásként funkcionáló csatornatető szintjéhez. A közel öt éve emelkedő trendben mozgó részvény 2012 év végén váltott oldalazásba.

Az MACD a nemrégiben küldött vételi jelzésével pedig biztatást adhat az árfolyamnak, igazán optimisták azonban csak akkor lehetnénk, ha egy sikeres kitörést produkálna a papír. Lassan egyébként az emelkedő trendvonal is elkezdi felfele tolni a részvényt, ez segítheti is a felfele való mozgást.

A 2005-ben felállított és az idén már érintett rekordig is eljuthat a részvény, amennyiben nem akasztja meg a markánsnak tűnő csatornatető. A szintről történő esetleges visszapattanás esetén 50 dollárhoz közel, a csatornaaljhoz is visszaeshet a részvény egy esetleges korrekció következtében.

eBay heti grafikon (NYSE, dollár)

Forrás: Amibroker, Investor.hu