Legnézettebb műsorát pakolta el a TV2

Nézettség 2014 35. hét
Vágólapra másolva!
Mind teljes lakosságban, mind 18-49-ben és 18-59-ben a Napló nyerte a TV2 háziversenyét, de későn: a döntés már megszületett arról, hogy elhagyja a vasárnap estét, és átköltözik a jelentéktelenebb szombat délutánra. Az M1-et közben annyira nem nézik az ötven éves kor alattiak, hogy a Film+, a Viasat3 és a Cool is kacagva veri.
Vágólapra másolva!

A teljes lakosságnál a TV2 lett a legnézettebb hazai csatorna az év 35. hetében, fél százalékponttal megelőzve az RTL Klubot. Az M1 csak 6,1 százalékon toporog, a Cool pedig 4,4-en áll. A Barátok közt ezúttal is verhetetlen volt, remek számokkal búcsúzott a vasárnap estéttől a Napló, amely egyben a TV2 legnézettebb műsora volt múlt héten.

Forrás: Nielsen
Nézettség, 2014 35. hét Forrás: Origo, Nielsen

A fiatalabbak nem néznek közmédiát

A 18-49-es célcsoportban az RTL Klub volt a nyerő, 1,6 százalékponttal verte riválisát, a TV2-t. Az ötven éves kor alatti felnőtteknél a Cool, a Film+ és a Viasat3 is bőven verte a közmédia egyes csatornáját, amely így csak a hatodik helyen szerénykedik. A nézettségi lista első három helyét RTL-es programok foglalják el, a Napló ért be negyediknek.

Forrás: Nielsen

A TV2 a 18-59-es korcsoportban méri magát, itt is a Barátok közt tudott nyerni, de a Napló és a Tények követi a szappanoperát. Továbbra is népszerű az Éjjel-nappal Budapest, a Jóban Rosszban és a Cobra 11, ezek foglalják el az első hat helyet.