Ha már baromira unja a Castle-t és az NCIS-t

Z Nation
Vágólapra másolva!
Szeptember 1-én nemcsak az iskolaév, de az új tévés évad is elindult. Idén is több izgalmas sorozatot láthatunk. Újabb zombiapokalipszis, kamasz Batman, női külügyminiszter és az NCIS új spin-offja is várja szeptemberben az amerikai nézőket. Íme, tíz sorozat, amelyet várunk itthonra is.
Vágólapra másolva!

Z Nation (szeptember 12., SyFy)

A The Walking Dead ellenfele lehet a Z Nation, amely szintén azután játszódik, hogy az emberiség nagy része zombivá vált, a túlélők pedig megpróbálják felvenni velük a harcot. A történet középpontjában egy kis csapat áll, amely New Yorkból próbál eljutni Kaliforniába, ahol az Egyesült Államok utolsó működő laborja található - van ugyanis velük valaki, akinek a véréből kivonhatják az ellenszérumot. A csoport vezetőjét Harold Perrineau (Lost, Kemény motorosok) játssza.

Forrás: SyFy


Red Band Society (szeptember 17., FOX)

Egy katalán sorozat, a Polseres vermelles amerikai remake-je, amelyet eredetileg a Jóbarátok alkotója, Martha Kauffman készített volna az ABC-nek, de aztán átkerült a FOX-ra, ahol már a Gengszterkorzó író-producerét, Margaret Nagle-t bízták meg a megvalósítással. A fekete humorú dramedy középpontjában egy csapat kamasz áll, akik betegségük miatt már jó ideje együtt tengetik napjaikat egy kórház gyermekosztályán.

Forrás: FOX


Madam Secretary (szeptember 21., CBS)

Madeline Albright és Hillary Clinton után itt az Egyesült Államok harmadik női külügyminisztere - legalábbis a képernyőn. A nemcsak tehetséges, de csinos politikust Téa Leoni (Bad Boys - Mire jók a rosszfiúk?, Deep Impact) játssza, de a háttérben dolgozókra is érdemes egy-két szót vesztegetni: a történet írója a Homeland-et is jegyző Barbara Hall, executive producerként pedig Morgan Freeman is közreműködik.

Forrás: CBS


Gotham (szeptember 22., FOX)

A Batman-ből ismert James Gordon nyomozó előtörténete, amelyben a képregények és filmek számos fő- és mellékalakja is megjelenik - többek között a kamasz Bruce Wayne. A zöldfülűként még meglehetősen idealista rendőrt A narancsvidék-ből és a Terepen-ből ismert Ben McKenzie, a későbbi Batmant pedig David Mazouz játssza (Kiefer Sutherland karakterének fia az Érintés-ből), de feltűnik Jada Pinkett Smith is. A készítő A mentalistá-t és a Rómá-t is jegyző Bruno Heller.

Forrás: FOX


Scorpion (szeptember 22., CBS)

A cím a valóban létező számítógépes zsenire, Walter O'Brienre utal, aki a hackervilágban Scorpion néven ismert - a sorozat őt mutatja be, némileg dramatizálva, amint hasonló géniuszok toborzásával megpróbálja megoldani a világ számos problémáját. O'Brient a Trónok harca Rakharója, Elyes Gabel alakítja, a szériát pedig Nick Santora készíti, aki olyan korábban olyan produkciók születésénél is bábáskodott, mint például A szökés vagy a Hazudj, ha tudsz.

Forrás: CBS


Forever (szeptember 22., ABC)

A Forever-rel vélhetően egy izgalmas krimisorozatot kapunk, fantasztikus elemekkel keverve. A központi karakter, dr. Henry Morgan (a Ringer-ből ismert Ioan Gruffudd), New York legjobb orvosszakértője, aki azonban nemcsak azért tanulmányozza a holttesteket, hogy megoldja a gyilkosságokat, hanem hogy választ kapjon saját halhatatlanságára is - a férfi ugyanis akárhányszor meghal, pár órával később mindig újjáéled.

Forrás: ABC


NCIS: New Orleans (szeptember 23., CBS)

Valószínűleg nem kell senkinek hosszabban írni róla, az NCIS második spin-offja az NCIS: Los Angeles után. Az új nyomozócsapatot az Egyesült Államokban még mindig hihetetlenül népszerű NCIS tizenegyedik szezonjában mutatták be a nézőknek, a Quantum Leap - Az időutazó-ban megismert Scott Bakulával a középpontban. Producerként az anyasorozat főszereplője, Mark Harmon is besegít a spin-offban.

Forrás: CBS


Black-ish (szeptember 24., NBC)

Laurence Fishburne a Helyszínelők és a Hannibal után újabb tévés szerepet vállalt, igaz, itt csak sztárvendégként jelenik meg: a főszereplő apját játssza, aki fel-feltűnik a középosztálybeli, afroamerikai család körül. A családfőt Anthony Anderson alakítja, aki a kétezres években még saját vígjátéksorozatot vitt All About the Andersons címmel, aztán láthattuk a Kemény zsaruk-ban és az Esküdt ellenségek-ben is.

Forrás: ABC


How to Get Away with Murder? (szeptember 25., ABC)

A Grace klinika és a Botrány alkotója, Shonda Rhimes új sorozata. Viola Davis (Különleges ügyosztály, Tara alteregói) a philadelphiai egyetem egyik jogászprofesszorát alakítja, aki tanítványaival együtt belekeveredik egy gyilkossági ügybe - ami aztán az egész oktatási intézményt megrázza, és a hallgatók életére is komoly kihatással lesz.

Forrás: ABC


Selfie (szeptember 30., ABC)

A Pygmalion, illetve a My Fair Lady modern változata, melyben Eliza Doolittle mai megfelelője, Eliza Dooley (Karen Gillan) a közösségi oldalak világában szeretne népszerűvé válni - innen a cím is, hisz az Instagramon számtalan szelfit posztol magáról nap mint nap. Egyszer csak rájön azonban, hogy a fizikai világban is szüksége lenne barátokra, ennek érdekében béreli fel Henry Higenbottamet, aki a My Fair Lady Henry Higginsének feleltethető meg.

Forrás: ABC