Durván mellényúlt a Malaysia Airlines

Ukrajna felett lelőtt maláj gép, roncsok
A woman walks with her bicycle near the crash site of the Malaysia Airlines Flight MH17 in the village of Hrabove (Grabovo), some 80km east of Donetsk, on August 2, 2014. Shelling today forced international experts to abandon part of the crash scene of the downed Malaysia Airlines jet in east Ukraine as sniffer dogs working elsewhere on the vast site helped uncover the remains of more victims. 298 people were killed when the Malaysian airliner was shot down over Ukraine on July 17. AFP PHOTO/ BULENT KILIC
Vágólapra másolva!
Hová utazna, mielőtt meghal? – tette fel a kérdést a nyereményjátékán a társaság, amelynek nemrég két gépe is lezuhant.
Vágólapra másolva!

A Malaysia Airlines nyereményjátékot indított a honlapján hétfőn, amelyben arra biztatja Ausztráliában és Új-Zélandon élő utazóit, hogy 500 szóban válaszoljanak a következő kérdésre: „Mit és hova szeretne kipipálni a bakancslistáján, és magyarázza el, miért?" A Végső Bakancslista verseny elnevezése akkora felháborodást váltott ki a közösségi oldalakon, hogy bár a társaság folytatja a versenyt, a címét törölte. Most már „feladatlistát" lehet beküldeni, amellyel iPadet és turistaosztályú jegyet lehet nyerni - írja a Telegraph.

Mint emlékezetes, idén a Malaysia Airlines két gépe is katasztrófát szenvedett rövid időn belül, összesen 537 utas halálát okozva. Márciusban a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó 370-es járat tűnt el 227 utassal és 12 főnyi személyzettel a fedélzetén, júliusban pedig az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó MH17-es járatot lőtték le Ukrajna felett 283 utassal és 15 főnyi személyzettel a fedélzeten.

A júliusban lelőtt gép maradványa Kelet-Ukrajnában Forrás: AFP/Bulent Kilic

Miután bakancslistát olyan dolgokról készít az ember, amelyeket halála előtt szeretne megcsinálni, a nyereményjáték címét sokan ízléstelennek találták. A bakancslista angol neve egyébként bucket list, azaz vödörlista. Ez a kick the bucket kifejezésből ered, amelyet magyarra talán úgy lehetne fordítani, hogy feldobja a talpát (valójában arra utal, hogy a magát felakasztani akaró ember kirúgja maga alól a vödröt).

A Malaysia Airline üres járatairól korábban itt írtunk.