Vágólapra másolva!
Louis van Gaal szerint az a különbség a Bayern München és a Manchester United között, hogy az angol klubnál jobban megbíznak benne.

A holland válogatottat a világbajnokságon bronzéremig vezető Van Gaal a nyáron fogadta el a Manchester United ajánlatát, majd elkezdte vásárolgatni a játékosokat. Luke Shaw, Ander Herrera és Marcos Rojo után érkezett Angel Di Maria, és bár a bajnokságban három forduló után is nyeretlen a Manchester United, a vezetőség újabb két klasszissal ajándékozta meg Van Gaalt. A világ egyik legjobb góllövője, Radamel Falcao és a holland válogatott alapembere, a hatalmas tehetségnek tartott védő, Daley Blind is érkezett.

Van Gaal egy hollandiai előadásán így fogalmazott: "A Bayern Münchennél már rég megállítottak volna a munkám végzésében, de Manchesterben tudják, hogy mit csináltak? Tovább támogattak, és inkább azt mondták, hogy adnak pénzt, költsek tovább, ha ez kell ahhoz, hogy jó csapatunk legyen."

A holland szakember azt is elismerte, hogy a nyáron mehetett volna a Tottenhamhez. "Le akartak szerződtetni, de úgy döntöttem, hogy Anglia legnagyobb klubját választom, és most úgy gondolom, hogy itt is fogom befejezni a karrieremet" - fogalmazott Van Gaal.