Vágólapra másolva!
Légmellel műtötték Holman Dávidot, az FTC támadó középpályását, akinek a beavatkozás után most kezdte újra az edzéseket.

Holman másfél hónappal ezelőtt, egy edzés végén, a levezető futásnál kezdte rosszul érezni magát, a mellkasában szorítást érzett, a bal keze pedig elzsibbadt, ami miatt infarktusra gyanakodott. A kórházban az EKG után kiderült, hogy a szívének nincs baja, viszont egyre nehezebben tudott lélegezni, mint később kiderült légmellet kapott.

Ez azt jelenti, hogy a mellhártya két lemeze közé levegő kerül, amivel csökken a gázcsere hatékonysága. Holmannak a műtét során egy 15 centis csövet dugtak a mellkasába, azzal távolították el a levegőt a mellhártya lemezei közül.

"A műtét nyoma megmaradt, a mellkasomon és az emlékeimben is. A családomnak és a barátnőmnek nagyon sokat köszönhetek, egész nap ott ültek az ágyamnál, mert a műtét után három napig nem kelhettem fel, még vécére sem mehettem ki" - nyilatkozta Holman a Fradi.hu-n látható videóban.

A 21 éves támadó középpályás a beavatkozás után másfél hónapig nem mozoghatott, mivel ilyenkor megvan az esélye annak, hogy újból levegő kerül a mellhártya lemezei közé, és meg kellett várnia, amíg az eredeti állapot visszaáll. A fokozatos terhelést a napokban kezdte el, egyelőre még nem tudni, mikor térhet vissza a pályára, de a nehezén már túlvan.