Elég szürreális élmény volt

Budapest, 2014. május 26.
A Sziget Eye nevű óriáskerék a fővárosi Erzsébet téren 2014. május 26-án. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet.
MTI Fotó: Máthé Zoltán
Budapest, 2014. május 26. A Sziget Eye nevű óriáskerék a fővárosi Erzsébet téren 2014. május 26-án. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Az Erzsébet téri óriáskeréken Plymouth nevezetességeiről mesélt a hang az angol vendégeknek.
Vágólapra másolva!

Meglepődtek azok az angol turisták, akik Budapesten felszálltak az Erzsébet téri óriáskerékre. Miközben ugyanis lenéztek a magyar fővárosra, az angliai Plymouth városáról mesélt nekik a hang az audiokészülékről. A Duna helyett a Smeaton's Towerről, a Mayflower lépcsőről, a Devonport kikötőről és Sir Francis Drake-ről hallottak ismertetőt – írja a Daily Mail.

A magyarázat egyszerű: az óriáskerék egy évvel ezelőtt fejezte be pályafutását Plymouthban, és 2100 kilométerrel odébb, a magyar fővárosban állították fel. A látványosságot üzemeltető Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. cégvezetője, Kádár Tamás elismerte a tévedést, de azt mondta, azóta javították.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A 42 éves Merv Metcalf Londonból júniusban ült fel három társával az óriáskerékre. „Négyen voltunk a kabinban, bekapcsoltuk a hangot, hogy halljunk valamit Budapest nevezetességeiről. Ehelyett néhány DJ Plymouth látnivalóiról és történelméről mesélt" – mesélte a lapnak. „Elég szürreális, furcsa élmény volt." A lapnak egy másik férfi is beszámolt hasonló élményéről, ő júliusban jött Budapestre.

A Sziget Eye májusban kezdte meg működését, és októberig várja az érdeklődőket a fővárosi Erzsébet téren. A 65 méter magas építmény maximális kapacitása 332 fő, a menetidő átlagosan tíz perc. A belépő felnőtteknek 2400 forint, gyermekeknek (140 cm testmagasság alatt) 1500 forint, a családi jegy (két felnőtt, két gyerek) 6600 forint. A VIP-kabin négy fő részére, TV-vel, kanapéval, ajándék pezsgővel, sötétített üvegekkel és 30 perces menetidővel 30 ezer forint.