Vágólapra másolva!
Valójában "csak" az első hat helyezett közé szeretett volna bekerülni, hiszen az elmúlt hétvégi balatonfüredi világbajnokság csupán a negyedik nyílt vízi versenye volt, az eredményhirdetésnél mégis ő, a 17 éves Kiss Nikoletta állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Még ma is csak ámul azon, hogy nem csak győztesként, hanem a junior világbajnokságok első magyar aranyérmeseként köszöntötték, amit bátran lehet sporttörténelmi eseménynek is nevezni.

Mi más lehetne az, ami egy kezdőnek számító nyílt vízi úszót jobban feldobhatna, és újabb elhatározásokra késztetne? - kérdeztük a boldog versenyzőt.

„Iszonyatosan boldog vagyok, a jól elvégzett munka örömét érzem, és nagyon hálás vagyok az edzőimnek: Széles Sándornak, Kovácshegyi Ferencnek, Wirt Balázsnak és Kutasi Gergelynek. Ha valaki most arra tippel, hogy a nyílt vízi győzelmeim után fogom magamat és hátat fordítok a medencének, akkor nem jól kombinál. Amíg csak lehet, fenntartom ezt a 'kettőséget', mert a másik szakágban is vannak már jó eredményeim, nyomatékul pedig a 400 és a 800 gyorson három ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérem is. Ha viszont egyszer majd válaszút elé kerülök, az edzőim tanácsait elfogadva hozom meg a döntésemet” ­- nyilatkozta Kiss Nikoletta, aki harmadmagával együtt a csapatverseny után is aranyérmet vehetett át, így még erre a duplázásra is büszke lehet.

Úgy gondolja, hogy a mostani junior mezőnyben majdnem mindenki ott volt, aki a nyílt vízi versenyzésben számít, tehát az amerikai, a kínai, a német, az olasz és a francia specialisták is.

„Alig néhány hete az ifjúsági Európa-bajnokságon, ahol ezüstérmes lettem, az európai menőket már megismertem, a többi kontinens képviselőjével viszont most először csaptam össze. Mivel még jövőre is junior vagyok, jövőre az újabb Európa-bajnokságon várhatom a kihívásukat. Bizony nagyon jól esne a lelkemnek, ha ott sem találnék legyőzőre. Szeretnék részt venni viszont a felnőttek 2015-ös Világ Kupa versenyein is, mert tapasztalat dolgában még elég gyengén állok. Próbálom reálisan nézni a jövőmet és a lehetőségeimet, ezért nem emlegetem a jövő évi világbajnokságot, amely talán még túl nagy feladatot jelentene a számomra. Ámbár ha arra gondolok, hogy a korábbi ifjúsági és junior versenyek érmesei a felnőttek csúcseseményein is megállták a helyüket, sőt, ott voltak az első tíz között, a jóslatomon 2015-ben talán még változtatok” - mondta a kétszeres junior világ bajnok, aki ezt az alkalmat is megragadva mondott köszönetet a budapesti Altisz Alapítványi Gimnázium tanári kollektívájának, amelynek tagjai a maguk eszközeivel és rugalmasságukkal szintén hozzájárultak az eddigi sikereihez.

Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter