Vágólapra másolva!
A többi élvonalbeli csapathoz hasonlóan az FTC is továbbjutott a Magyar Kupa 2. fordulójából, miután 6-1-re verte a megyei első osztályú Vecsést. A félidő 0-0 volt, a szünetben beálló, majd triplázó Böde Dániel szerint pár játékos hozzáállása nem volt megfelelő.

Az Urbán Flórián által irányított Vecsés jól tartotta magát, az első félidőben masszívan védekezett, és kihúzta kapott gól nélkül, igaz, nem is lehetett mindent elsöprő Fradi-rohamokról beszélni. Aztán a szünet után két perccel a német Lauth egy visszagurított labdát 10 méterről a jobb sarokba lőtt, és ezzel áttört a gát.

Kilenc perccel az első gól után jött a második, Kukuruzovic emelését a gólvonal környékén mentette egy védő, de az asszisztens jelzésére a játékvezető megadta a gólt. A 62. percben Böde egy szép levétel után egy védőt becsapva lőtte az első gólját a háromból, majd Busai talált be lesgyanús helyzetből, aztán újra Böde következett, amikor okosan átpöckölte a labdát a vetődő kapus fölött. A Vecsés Petruska szabadrúgásával szépített, de az utolsó szó Bödéé volt, aki egyedül húzott kapura, és a bal alsóba gurított.

"Gratulálok a Vecsésnek, masszívan védekeztek. Mi pedig szégyellhetjük magunkat, egy-két embernek gond van a hozzállásával. A lényeg, hogy továbbjutottunk, de sokat kell még dolgoznunk, mert a hétvégi bajnokin, vagy az Újpest elleni derbin ez kevés lesz" - nyilatkozta a meccs utána a Sport TV riporterének Böde, aki szerint a második félidőben kijött a két csapat közötti erőnléti különbség.

Magyar Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért), az élvonalbeli csapatok mérkőzései:
Vecsés (megyei I.)-Ferencváros 1-6 (0-0)
ZTE FC (II.) - Kecskeméti TE 2-3 (1-0)
Putnok (III. osztályú) - Győri ETO FC 1-3 (1-2)
Kunszállás (megyei I.) - Videoton FC 0-8 (0-4)
Győrsövényház (megyei II.) - Nyíregyháza Spartacus 0-8 (0-6)
Iváncsa (megyei I.) - Diósgyőri VTK 0-4 (0-2)
Szeol SC (megyei I.) - PMFC-Matias 1-4 (1-3)
Mórahalom (megyei I.) - DVSC-TEVA 0-6 (0-3)
Fertőszentmiklós (megyei II.) - Szombathelyi Haladás 0-7 (0-0)