Vágólapra másolva!
Nem múlhat el hétvége kiemelkedő magyar úszósiker nélkül: ezúttal Papp Márk nyert a LEN nyíltvízi úszó Európa Kupa-sorozat castellabate-i döntőjében, miután hatalmas bravúrral megnyerte az első napi 10 kilométeres versenyt, és ezzel az összetett megnyerésének kapujába ért.

Fantasztikusan sikerült a LEN nyíltvízi úszó Európa Kupa-döntő első napja Papp Márknak Castellabatében: versenyzőnk megnyerte a 10 kilométeres viadalt, hatalmas csatában, 3.4 másodperccel előzve meg az olasz Alberto Brumanát.

Szintén remek hír, hogy Márk két legnagyobb ellenfele – akik épphogy megelőzik az összetettben – igen sokkal maradt le a győztes magyar mögött. Az EK-t vezető, szintén itáliai Andrea Bianchi 50.4 másodperccel a győztes magyar mögött ért be a célba, míg a Papp előtt két ponttal álló, összetett-második Dario Verani 1.52 percet kapott tőle.

Mindez azért fontos, mert a dupla pontot adó EK-döntő végső sorrendjét a 10 kilométeren, majd a vasárnapi, 5km-es időfutam során elért időeredmények összeadásával határozzák meg. Ha Márknak sikerül megőriznie első helyét – azaz az időfutam során akárcsak egy másodpercet megőriz például Bianchival szemben az 50-ből –, akkor megnyeri az összetettet, hiszen a döntő győztese 40 pontot kap, míg a második 34-et, márpedig Papp jelenleg három ponttal van csupán lemaradva Bianchi és kettővel Verani mögött.

A hölgyeknél a 2011-ben 10 km-en világbajnok brit Keri-Anne Payne győzött.

Európa Kupa-döntő, Castellabate, 1. nap, férfi 10km
1. Papp Márk (magyar) 2:05:31.3
2. Alberto Brumana (olasz) 2:05:34.7
3. Andrea Bianchi (olasz) 2:06:21