Többet érhet a Magyar Telekom

Vágólapra másolva!
Magasabb szinteket is célba vehet a Magyar Telekom árfolyama, mint amit korábban elképzelhetőnek tartott a Citigroup elemzője. A legfrissebb anyagban egy éves időtávon már 442 forintra taksálják a jelenleg 378 forintos szinten mozgó papírokat, amit emiatt érdemesnek tartanak a vásárlásra. 
Vágólapra másolva!
  • A korábbi 397 forintos Magyar Telekom célárfolyamát 442 forintra emelte a Citigroup elemzője, így mivel az árfolyam ettől még mindig érdemben elmarad, vételre javasolja az ügyfeleknek a részvényeket.
  • Dalibor Vavruska egyébként a szektorban nagy népszerűségnek örvendő elemző, a nagy befektetési házak adnak a szavára. Persze vakon követni egyetlen elemzőt sem érdemes, azért az ő véleménye mellett nem szabad csak úgy elmenni.
  • A céláremelést mindenesetre azért hajtotta végre, mert a Citigroup makroelemzője is változtatott a kötvényhozamok alakulására vonatkozó prognózisain. Így, a szabad készpénzáramlás diszkontálásához használt faktort a részvényelemző is alacsonyabbra vette, ez pedig magasabb reális részvényértéket eredményezett.
  • Emellett viszont a vállalat legutóbbi költségcsökkentési lépése (a 15 százalékos leépítés) is tetszett az elemzőnek, aki emiatt a modelljeiben is alacsonyabb munkaerőköltségekkel számol az elkövetkező évekre.
  • Az egyelőre elhalasztott frekvenciatender viszont az elemző szerint a verseny erősödése miatt többe kerülhet majd a cégnek, mint azt korábban gondolta. A Telekom 63 milliárd forintot fizethet a korábban várt 40 milliárdhoz képest. Ami viszont ellensúlyozhatja ezt a növekményt, az például az energia üzletág eladása lehet.
  • A citigroup úgy számol, hogy a Telekom először a 2015-ös év eredménye után térhet majd vissza megint az osztalék fizetéséhez, részvényenként 15 forinttal.