Lefilmezte, ahogy fegyverrel ki akarják rabolni

motor rablás player
Vágólapra másolva!
A kanadai turista elmenekült, de a rabló továbbra is szabadlábon van Buenos Airesben.
Vágólapra másolva!

Alex Hennessy azzal a szándékkal indult világkörüli útjára barátjával, hogy egy GoPro kamerával lefilmezze annak legérdekesebb pillanatait. Arra azonban valószínűleg ő sem gondolt, hogy a saját rablási kísérletét fogja megörökíteni.

A kanadai turista Buenos Aires La Boca negyedében bringázott, amikor egy motoros elé vágott, majd amikor kikerülte őt, követni kezdte. Pisztolyt fogott rá, és a hátizsákját követelte, amelyben egy értékes kamera volt.

Alex Hennessy leszállt a biciklijéről, de a rabló követte őt, és továbbra is fenyegette. A turista társa segített végül, majd elfutottak, és leadták a rendőrségen a videót.

Nem tett fejlentést

A sisakra erősített GoPro kamera felvételén a rabló arca és a motor rendszáma is látszik, a bűnözőt azonban nem tartóztatták le a La Nación cikke szerint, mert a turista nem tett hivatalos feljelentést. A lapnak rendőrségi források azt mondták, hogy a kanadai nem akart időt vesztegetni rá, mert vissza akart térni a hazájába.

A túra Facebook oldalán még az szerepelt, hogy a rablót aznap letartóztatták. A rendőrség viszont jelezte, hogy egy rendőr hivatalból eljárt azon a napon, de az áldozatok nem tettek feljelentést.