Félmillió dollárért bárki hozzájuthat egy tévés díszlet darabjához

beatles
Vágólapra másolva!
Bármennyi pénzt megadna egy díszletdarabért, aminek némi köze van a négy gombafejűhöz? Akkor irány Los Angeles!
Vágólapra másolva!

Beatles-rajongók, figyelem! A The Fest for Beatles Fans-en, a legendás liverpooli zenekar rajongóinak éves gyűlésén idén októberben egy izgalmas relikviához juthat, akinek van rá kb. félmillió dollárja. A szerencsés – és nyilván kőgazdag – rajongó ugyanis megvásárolhatja az Ed Sullivan Show 1964. február 9-i adása díszletének egy darabkáját. Igen, ez volt a Beatles amerikai televíziós debütálása. Ennek megfelelően az a bizonyos díszletdarab magán viseli a zenekar autogramját is.

Az eseményt a Los Angeles-i repülőtér közelében található LAX Marriott hotelben rendezik meg október 10-12. között. Az Angyalok Városa 2000 óta először ad otthont a rendezvénynek, amelyen hatalmas mennyiségű relikvia találhat gazdára, közben pedig – a Beatleshez valamilyen módon köthető - vendégfellépők szórakoztatják az egybegyűlteket.

Az aláírt darabkát a Rockaway Records tulajdonosa, Wayne Johnson bocsájtja áruba potom 550 000 dollárért. Ugyancsak tőle lehet megvásárolni az eredeti „henteses” borítós Yesterday and Today albumot: 1966-ban kizárólag a tengerentúlon megjelent egy Beatles-album ezen a címen, amelynek borítóján a zenekar tagjai fehér köpenyben, lefejezett játék babákkal láthatók. A lemez értéke most 4500 dollár. Megvásárolható továbbá a zenekar első amerikai lemezszerződése, melyet a Vee Jay Recordsszal kötöttek 1963-ban (100 000 dollár).

Jegyek és további részletek az esemény honlapján találhatók.