Öten vannak versenyben A konyhafőnök címért

A konyhafőnök, döntő
Vágólapra másolva!
Szeptember 29-én megkezdődött az RTL klub főzőműsorának döntője, már csak hatan álltak be a konyhapultok mögé, egyiküknek pedig távoznia kellett. A konyhafőnök a 21. adásán van túl, és még mindig tud újat mutatni, izgalmas perceket nyújtani a nézőknek.
Vágólapra másolva!

A döntő első napján ismerős arcok sorakoztak fel a zsűri előtt, akik már mind bizonyították, hogy nemcsak jól sütnek-főznek, de tudnak csapatban dolgozni, kreatívak és képesek kezelni a váratlan helyzeteket. A formátum nézhető és a negyedik héten is élvezhető, a zsűri kritikái ugyanolyan ütősek, mint kezdetben, és a versenyzők elérték, hogy rajongótáborok szurkoljanak a továbbjutásukért.

Hatan álltak a zsűri elé A konyhafőnök döntőjének első napján Forrás: Hajnal András

Az újabb fordulóban elsőként kacsamellet sütöttek, de ismét vittek csavart a feladatba, mert miután összegyűjtötték a piactérről a fogásukhoz szükséges alapanyagokat, megtudták, hogy minden elektronikus eszköz elromlott a konyhában, és a sütőlapnak is csak két része funkcionál. A meglehetősen nehéz helyzetet a séf szerint tudni kell kezelni egy igazi konyhafőnöknek. A legjobbnak bizonyuló Ati védettséget nem kapott ugyan, de előnyhöz jutott a többiekkel szemben, és két vetélytársát hátrányos helyzetbe hozott azzal, hogy megnehezítette számukra a következő feladat végrehajtását. Egyikük ládájában megfelezte a hozzávalókat, a másik versenyző pedig nem használhatta a hűtőt a következőkben.

A döntőben Péter esett ki először Forrás: Hajnal András

A második körben tökéletes piskótát kellett sütni a versenyzőknek, hozzá passzoló különleges öntettel, persze az időkorlátot ezúttal is szigorúan betartva. Nem várt fordulatokban egyik adásban sem volt hiány, és a versenyzőkről tényleg elhiszi a néző, hogy küzdenek, taktikáznak, és vetélytársat látnak egymásban. A döntő első adásából Péter esett ki, akinek nemcsak a hűtőhasználat megvonása okozott nehézséget, hanem még piskótát sem készített soha, így eléggé meggyűlt a baja a desszerttel. Az első kieső óriási kudarcként élte meg, hogy neki kellett távoznia, a verseny az öt legjobbal folytatódik tovább.