Vágólapra másolva!
A korábban a magyar válogatottat is irányító Jenei Imre szerint a román futballválogatott az esélyese a szombati Eb-selejtezőnek, mert értékesebb és tehetségesebb játékosokból áll.

Az 1992 márciusától egy évig a magyar válogatottat irányító Jenei azt nyilatkozta, számára csak azért különleges a mérkőzés, mert a román csapat tétmeccsre készül, amelyet reményei szerint meg is fog nyerni.

"Nem lesz könnyű mérkőzés, de nem is lesz túl nehéz. A magyar csapat edzőt váltott, de nem hiszem, hogy Dárdai Pál ilyen rövid idő alatt képes megváltoztatni a játékosai felfogását. A román válogatottban értékesebb és tehetségesebb játékosok vannak" - magyarázta Jenei.

A korábbi BEK-győztes edző szerint az is a románok mellett szól majd, hogy 50 ezer néző buzdítja majd a hazai csapatot, a magyar játékosok pedig ezt a nyomást nem bírják elviselni, és a románok győzni akarását sem tudják majd eltompítani. Jenei azt mondta, a magyar csapatban egy játékost tudna kiemelni, Dzsudzsák Balázst, aki a Dinamo Moszkvánál a román Dan Petrescuval is dolgozott együtt.

"Ha valaki azt kérdezné, segítenék-e tanácsokkal a magyaroknak, azt válaszolnám, hogy nem. A magyarságomat büszkén vállalom, de Romániában születettem, román állampolgár vagyok, és nem tudnám elárulni ezt az országot. Más lenne a helyzet, ha egy klubcsapatról lenne szó" - tette hozzá Jenei, aki abban bízik, hogy a szurkolók mindkét oldalon kulturáltan viselkednek majd.

"Arra kérem a magyar drukkereket, hogy végén tudják elismerni és elfogadni a román válogatott fölényét és győzelmét. Ez is a civilizáció jele".