Vágólapra másolva!
Nem sikerült a visszavágás a magyar újságíróknak, akik Bukarestben, a 18 órakor kezdődő Románia-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező felvezetéseként barátságos mérkőzésen 4-2-es vereséget szenvedtek a házigazdák csapatától.

Az eseményt második alkalommal rendezte meg a két ország sportújságíró szövetsége, a résztvevőket Razvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke köszöntötte a kétszer 25 perces kispályás mérkőzés előtt.

A hazaiak csapatát erősítette Miodrag Belodedic, aki 1986-ban a Steaua Bucuresti, 1991-ben pedig a Crvena zvezda együttesével megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

A találkozón a román csapat játszott fölényben, de a magyarok Fehér György (FourFourTwo) kiváló kapusteljesítményének köszönhetően jól tartották magukat. A hazaiak egy szerencsés góllal aztán vezetést szereztek, de a magyarok a második félidő közepén Göbölyös Gábor (MTI) találatával egyenlítettek. Nem sokkal később újra vezetést szerzett a román csapat, de Fehér György - kapusként saját térfeléről szerezve gólt - 2-2-re alakította az állást. Ezt követően a románok újra magukhoz vették a kezdeményezést, és végül megnyerték az összecsapást, ezzel másodszor is elhódították a 40-es 50-es években mindkét ország válogatottjában szerepelt Pecsovszky Perényi József nevét viselő trófeát.

A mérkőzésen pályára lépett az Origo újságírója, Dajka Balázs is, aki szerint a mezőny egyik legjobbja Fehér György volt, a magyar csapat kapusa legalább nyolc ziccert védett.

A két csapat tavaly is megmérkőzött egymással, akkor 6-2-es hazai siker született.