Vágólapra másolva!
A MTK Hungária női csapata többszörösen vitatható körülmények között esett ki a Bajnokok Ligájából az osztrák Neulengenbach ellen. A csapat játékosai szerint a minden eldöntő tizenegyes semmi nem volt, ráadásul az ellenfélnél jogosulatlanul szerepelt egy játékos. 

Az MTK játékosai szerint egyértelmű a helyzet: rossz döntést hozott a játékvezető, amikor a hosszabbítás utolsó percében büntetőt ítélt a magyar csapat ellen.

"Büszke vagyok a teljesítményünkre, jobbak voltunk, harcoltunk, küzdöttünk. Már a 11-esekre készültünk, amikor jött a kegyetlen büntető. Jobbak voltunk a hosszabbításban is, nem hiszem, hogy így kellett eldőlnie" - mondta a csapat hivatalos oldalának Demeter Réka, a csapat védője.

Nem volt tizenegyes

Demeter szerint a támadó rosszul vette át a labdát, majd inkább eldobta magát, és még azelőtt összeesett, hogy bárki hozzáért volna.

"Nem volt tizenegyes, csinált egy elmozdulós cselt, majd összeesett. A bíró takarásban volt, de befújta. Bíztunk benne, hogy Szőcs Réka kifogja, sajnos nem sikerült neki. Sírtunk is, idegesek voltunk, én majdnem nekimentem, el kellett magamban számolni tízig. Örökre eltiltottak volna, így inkább bementünk az öltözőbe, és kisírtuk magunkat."

Bajnokok Ligája, legjobb 32, eredmény:

NÖSV Neulengenbach-MTK Hungária 2-2 (0-0, 1-2)
gól: Wasser (57.), Vojtekova (120., tizenegyesből), illetve Nagy Lilla (88.), Fogl Katalin (90+1.)

A pályán született eredmény szerint a Neulengenbach 4-3-as összesítéssel jutott tovább a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, ám az ellenfélben szereplő Nina Burger jogosulatlan szereplése miatt az MTK megóvta a mérkőzést. Az osztrák csapatot korábban már büntették az amerikai légiós játékáért, mert nincs minden rendben a szerződése körül.