Vágólapra másolva!
Idővel minden titokra fény derül, nincs ez másként az idei Tennis Classics esetében sem. A szervezők ugyan a meghívásos férfi verseny fellépőinek névsorát már nyilvánosságra hozták, ám az, hogy ki lesz a beharangozott páros bemutató mérkőzés negyedik tagja, eleddig nem volt ismert.

A verseny lebonyolítási rendje szerint a két férfi elődöntő vesztese a zseniális Mansour Bahramival és egy meglepetés játékossal kiegészülve ad páros bemutatót.

Babos Tímea tett arról, hogy teljes jogú tagja lehessen a bombaerős mezőnynek. Női éljátékosunk idén új szintre lépett, állandó páros partnerre lelt Kristina Mladenovic személyében, és az eredmények láttán nemcsak a rajongók, hanem az egész teniszvilág elismeréssel csettintett.

Az évet remekül kezdve döntőztek Sydneyben, majd Párizsban és Monterreyben, Kuala Lumpurban pedig már nem találtak legyőzőre. Az ellenfelek is kezdtek felfigyelni Timiékre, akinek az igazi nagy kiugrás a tenisz szentélyében, Wimbledonban jött össze. A magyar tenisztörténet első női wimbledoni döntőse Cincinnattiben folytatta remeklését ahol ismét a fináléba jutott Mladenovic-csal. Timi a világ legszűkebb elitjének tagja lett, a világranglista 14-ik helyig jutott és most, a szezon megkoronázásaként végre a hazai közönség előtt is pályára lép.

A hetedik Tennis Classics meglepetés játékos – ha ez eddig nem derült volna ki – Babos Tímea a világ egyik legjobb női párosjátékosa, aki maga is izgatottan várja a november 18-i estét.

„Nagyon hosszú és nehéz év volt az idei, elképesztő, mennyi mindenen mentem keresztül, hatalmas sikereket értem el, jól fog esni egy kis szórakozás a Tennis Classics közönsége előtt. Évek óta rendszeres látogatója vagyok a Tennis Classicsnak, csak a tavalyi maradt ki. Eddig csak a lelátóról élvezhettem a programot, de most, hogy a világ legjobb férfi teniszezőivel együtt léphetek pályára, hatalmas motivációt jelent nekem.”

A mezőny tehát teljes, méghozzá úgy, hogy a hazai teniszrajongók végre magyar játékost is ünnepelhetnek november 18-án a Papp László Budapest Sportarénában.