Jelentős fizetésemelést kapnak a Trónok harca színészei

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Új szerződést kötöttek a Trónok harca színészeivel, akik már a jövőre érkező ötödik évadra is jó pénzt kapnak, miközben hetedik szezon is jöhet. 
Vágólapra másolva!

2015-ben még csak a Trónok harca ötödik évadja érkezik, a színészeknek azonban már most garantálták az esetleges hetedik szezon gázsiját is. Az ötödik évadtól vonatkozó emeléssel az A kategóriába tartozó színészek - Kit Harington (Jon Snow), Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) és Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) - a legjobban fizetett kábeltévés színészek közé kerülnek.

Trónok harca Forrás: HBO

Pontos összeget nem közöltek, annyi azonban biztos, hogy így is töredéke az országos csatornákon kiharcolható gázsinak - vagyis meg sem közelíti például az Agymenők színészeinek epizódonkénti egymillió dolláros bérét. A szintén kábelen futó Homeland főszereplője, Claire Danes például 250 ezer dollárt kap egy részért a Business Insider információja szerint, valószínű, hogy a Trónok harca sztárjaira is nagyjából ennyit szán az HBO az eddigi 150 ezer helyett.

Kisebb mértékű emelésre számíthatnak a producerek által B kategóriába sorolt színészek, például Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Sophie Turner (Sansa Stark) vagy Maisie Williams (Arya Stark), illetve az övéknél kisebb szerepeket alakító színészek is.