Fél nap alatt az összes időzónát berepülheti

Air Berlin az Észak-sark felett
Vágólapra másolva!
Az Air Berlin különleges járatot indít az Északi-sark fölé. Ráadásul nem is olyan drága,
Vágólapra másolva!

Valószínűleg kevesen terveznek előre programot jövő április 25-re, de ha valaki el akar repülni az Északi-sarkot, az jó, ha bevési magának ezt a dátumot. Az Air Berlin légitársaság ugyanis egy Airbus A330-as gépet indít oda, amelyről meg lehet nézni kis és nagy magasságból is a Föld legészakibb pontját.

Stílusos szerencsemaci az Air Berlin pilótafülkéjében Forrás: Youtube/Sam Chui

A sétarepülés Düsseldorfból indul, és 12 óráig tart, amiből 5 órát tölt a gép az Északi-sarkvidék bejárásával. Ez idő alatt az utasok az összes időzónát bejárhatják, mivel a repülő több kört is tesz az Északi-sark felett. A járatot az Air Events szervezi, a jegyek 444 eurótól (137 ezer forint) kezdődnek.

Szilveszteri buli a Sptzbergákon

Akik a lábukat is szeretnék megvetni az Északi-sarkkör felett, azoknak egy szilveszteri bulit is kínál a cég 1889 euróért (583 ezer forint) a Spitzbergákon. A gép a világ legészakibb repülőterén száll le, egy kirándulás után vacsorát és egy éjszakát tartalmaz az ár, majd az újévi reggeli után a visszautat. A résztvevőknek jó esélyük van arra, hogy sarki fényt is lássanak.

A cég egyébként már hét repülést szervezett az Északi-sark fölé. A legutóbbi, 2013-as útról készült videót itt nézheti meg.