Új védekezésével lepné meg Európát a női kéziválogatott

Németh András, kézilabda
Debrecen, 2014. október 8. Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Magyarország-Románia felkészülési női kézilabda-mérkőzésen a debreceni Főnix Csarnokban 2014. október 8-án. A magyar női kézilabda-válogatott 28-22-re nyert a román csapat ellen. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
November 29-én Ausztria, december 4-én pedig Franciaország ellen lép pályára a magyar női kézilabda-válogatott, amely december 7-én már Európa-bajnoki csoportmérkőzést játszik Győrben. Németh András szövetségi kapitány a stábjában számít Görbicz Anitára az Eb alatt, Tomori Zsuzsa sokat vár a csapat teljesen új, agresszív védekezésétől.

"Bő három hét múlva kezdődik a közvetlen Európa-bajnoki felkészülés, reméljük, addig nem jön közbe újabb váratlan esemény Orbán Adrienn sérülése után, és a tervezett kerettel tudjuk megkezdeni a munkát" - mondta Németh András, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya.

"Még két felkészülési mérkőzést játszunk a torna előtt, november 29-én Ausztria, december 4-én pedig Franciaország ellen lépünk pályára Győrött. Görbicz Anitára számítok az Európa-bajnokság alatt a stábban, örülök, hogy ott lesz a csapattal a kontinensviadal ideje alatt, hiszen az ő kisugárzása már az eddigiekben is rendkívül fontos volt a válogatott számára."

Németh András reméli, kerete készen áll az Eb-re Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Tomori Zsuzsa a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, őt nem lepte meg, hogy Görbicz Anita nem játszik az Eb-n.

"Egy ideje már számítottunk a babára, tudtunk a szándékról, nagyon örülünk neki. Hiányozni fog persze, mert őt egy személy nem tudja helyettesíteni, nincs még egy ilyen kreatív irányító a világon, de azért a felkészülés és az Eb alatt is velünk lesz. A Németh András-féle válogatottról nagyon jók a benyomásaim, a védekezésünk teljesen új lesz, feltolt védőkkel, agresszíven, gyors indulásokkal, kontrákkal. A fiatalok közül a meglepetés pluszt Planéta Szimonetta és Tóth Gabriella hozhatja a csapatba. Szeretnénk itthon megmutatni, hogy a magyar csapat nagyon jó."

Tomori szeretné megmutatni, hogy a magyar csapat nagyon jó Forrás: MTI/Kovács Anikó

Pálinger Katalin, a válogatott csapatmenedzsere a hazai rendezésű Európa-bajnokság kapcsán 2004-es emlékeit elevenítette fel, amikor játékosként léphetett pályára a magyarországi kontinenstornán: "Bár a csapaton nagyobb a nyomás egy hazai versenyen, feledhetetlen saját közönség előtt pályára lépni, így biztos vagyok benne, hogy valamennyiünk számára fantasztikus élmény lesz a decemberi Európa-bajnokság."

Marczinka Zoltán a szervezőbizottság ügyvezetője mindenkit megnyugtatott, hogy a győri aréna építése tökéletes ütemben halad. "Az új csarnokot november 15-én, ünnepélyes keretek között átadják, egy héttel később, november 22-én pedig már ott játsszák Bajnokok Ligája-mérkőzésüket a győri lányok."

Görbicz Anita is bekerült a válogatott stábjába Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Hozzátette, a jegyek szépen fogynak, eddig 40-42 százalékot értékesítettek. Miután az Európai Kézilabda Szövetség engedélyezte a mobillelátókat, a Papp László Sportarénában 11 200-an követhetik majd figyelemmel a döntőt.