Del Piero csak ténfereg, örülhet a Honvéd

Delhi Dynamos FC footballer Alessandro Del Piero (L) falls following a tackle by Atletico de Kolkata footballer Jose Miguel Rey (unseen) as Atletico de Kolkata's Arnab Mandal looks on during the Indian Super League (ISL) football match between Atletico de
Delhi Dynamos FC footballer Alessandro Del Piero (L) falls following a tackle by Atletico de Kolkata footballer Jose Miguel Rey (unseen) as Atletico de Kolkata's Arnab Mandal looks on during the Indian Super League (ISL) football match between Atletico de Kolkata and Delhi Dynamos FC at The Salt Lake Stadium in Kolkata on October 19, 2014. AFP PHOTO/Dibyangshu SARKAR
Vágólapra másolva!
Máris bírálják Indiában Del Pierót, aki a liga legjobban fizetett játékosaként eddig semmit nem csinált.

Alessandro Del Piero egy gólt sem lőtt eddig új csapatában, a Delhi Dynamosban, ezért máris össztűz alá vette a helyi sajtó.

Pedig a világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes legenda a fővárosi csapat legjobban fizetett játékosa, egyben csapatkapitánya. A küldetésének azonban nem tesz eleget: hat forduló alatt egyszer nyert a Delhi, Del Piero gól és gólpassz nélkül ténfergett a pályán.

A korábbi Juventus-csillag a Times of India című lap szerint koránt sem gyakorol olyan hatást, mint Elano vagy David Trezeguet.

"Nem játszott annyit, mint szeretett volna - írja a lap - amikor viszont a pályán volt, csak egykori önmaga halovány árnyékaként lézengett a 39 éves csatár. Többet vártak tőle, aki az Indiai Szuperliga arca."

Del Piero bukása az Atlético de Kolkata elleni meccsen Forrás: AFP/Dibyangshu Sarkar

A nyáron szó volt Del Piero Honvédba igazolásáról is, ám utóbb kiderült, ennek kevés valós alapja volt, ahogy a játékos testvére, Stefano az Origónak írta: "az indiai csapattal nagyon régóta folytak az egyeztetések, és gyakorlatilag minden részletben meg is egyeztünk velük, mire a Honvéd képbe került."

A nyolccsapatos Indiai Szuperligát az Atlético de Kolkata vezeti, a Delhi Dynamos a hatodik helyen áll. Elano hat találattal vezeti a góllistát (ráadásul két gólpasszt is adott), André Moritz háromig jutott, Nicolas Anelka - sokadmagával - kettőt vágott eddig.