Mérföldkőhöz érkeztek a németek

A DAX index napi grafikonja
Vágólapra másolva!
Fontos szintekhez érkezett a DAX index, a 9 400 pont esetleges áttörése, vagy az arról való lefordulás ugyanis rövidebb távon jelentősen meghatározhatja a mozgás irányát.
Vágólapra másolva!
  • 9 400 pontnál ugyanis egy fontos ellenállás található a napi grafikonon, ami a tegnapi és mai mozgások alapján most is a további emelkedés útját állhatja.
  • Tegnap egyébként még Mario Draghi részvénypiacokra nézve kedvező szavaira sem sikerült a szint felett maradni, a mai 9 400 pontos nyitás után pedig folyamatosan lefelé tart a DAX index, ami negatívumnak számít.
  • A 9 300 pont felett lévő 50 napos mozgóátlag állhatja útját a lefordulásnak, ám ha ez nem sikerül, akkor akár a 9 000 pontos szintig is visszacsúszhat a DAX. Ezzel az utóbbi három hétben látott nagy menetelést is valamelyest korrigálná, ami őszintén szólva nem tűnne túlságosan indokolatlannak.
  • Amennyiben viszont folytatódik a menetelés, akkor a 9 500 pontnál lévő 200 napos mozgóátlag, vagy éppen a kicsivel felette húzódó csökkenő trendvonalat lehet érdemes figyelni, amit ha áttörne a DAX, akkor feltehetően jelentősen pozitívvá válna a technikai kép, legalábbis az emelkedésben bízók számára.
A DAX index napi grafikonja Forrás: AmiBroker, Investor.hu