Katar bevállalná az Afrika-kupát is

Elefántcsontpart, foci, futball, labdarúgás, ebola
IVORY COAST, Abidjan : A disguised supporter of Ivory Coast's national football team holds a placard reading "Stop Ebola", as he attends the 2015 African Cup of Nations qualifying football match between Ivory Coast and Sierra Leone on September 6, 2014 at the Felix Houphouet-Boigny stadium in Abidjan. AFP PHOTO / ISSOUF SANOGO
Vágólapra másolva!
Az Afrikai Labdarúgó Szövetség három napon belül dönt arról, melyik országban kerül majd sor a jövő évi Afrika-kupára, amelynek rendezéséről Marokkó múlt szombaton mondott le a nyugat-afrikai ebolajárvány miatt.

Issa Hayatou, az Afrikai Labdarúgó Szövetség (CAF) elnöke azt mondta, egyeztetnek azoknak a nemzeteknek a képviselőivel, amelyeket érdekel a január 17-től február 8-ig tervezett kontinenstorna lebonyolítása, s a szervezet abban reménykedik, hogy gyors megoldást talál a kialakult helyzetre.

Afrikai sajtóértesülések szerint Angola, Egyiptom, Gabon és Nigéria közül kerülhet ki a beugró, a L'Equipe című francia sportlap ugyanakkor arról írt szerdán, hogy Ázsiából a 2022-es világbajnokságnak otthont adó Katar is készen áll a rendezésre.

Forrás: AFP/Issouf Sanogo

Marokkót a CAF végrehajtó bizottsága kedden ki is zárta a tornáról, mert az észak-afrikai ország előbb az esemény elhalasztását kérte, majd mivel ezt a CAF elutasította, jelezte, hogy nem rendezi meg az Afrika Kupát. A marokkóiak a kizáráson túl további büntetésekre is számíthatnak a későbbiekben.