Édesburgonyaleves csilivel és csírával

Édesburgonyaleves csilivel és csírával
Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!
Édesburgonyaleves csilivel és csírával Forrás: Táfelspicc-Péter Anna

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 40 perc
Alapanyagok:

  • 1/2 kg édesburgonya meghámozva, felkockázva
  • egy marék csíra, pikánsabb -hagyma, retek- jobb
  • 1/2 hüvelykujjnyi gyömbér lereszelve
  • 1 gerezd fokhagyma szétnyomkodva
  • 1 l zöldségalaplé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • erőspaprika krém ízlés szerint

Az olajon megpirítom a hagymát és a burgonyát amíg aranybarna lesz. Felöntöm a lével, hozzáadom a gyömbér, ressre főzöm. Erőspaprikával, csírával tálalom.