Kémkedhetnek az autógyártók a tulajdonosok után

autó wifi utastér kütyü
Vágólapra másolva!
Csak tájékoztatniuk kell a gyűjtött adatokról a vásárlókat.
Vágólapra másolva!

Az autók nagy részébe jelenleg is be vannak építve olyan adatrögzítő egységek, amelyek tartalmához csak a gyártók férhetnek hozzá. Valójában senkinek fogalma sem lehet arról, hogy milyen adatokat gyűjtenek a sofőrökről, a GM, a Ford, a Chrysler, a Toyota, a Volkswagen, a BMW, a Mercedes-Benz, a Hyundai-Kia, a Nissan és a Honda ezért most megállapodást kötött arról, hogy szabályozott keretek közé szorítja az adatgyűjtést.

A megállapodás értelmében mindegyik gyártó saját hatáskörében dönt az adatkezelés módjáról, ám hamarosan erről a vásárlók is írásos tájékoztatást kapnak az autó átvétele előtt. Az autógyártók vállalták, hogy önként közlik, milyen típusú adatokat gyűjtenek, és ezeket milyen formában tárolják vagy osztják meg másokkal, ha egyáltalán tesznek ilyet.

Forrás: Chevrolet

Az adatkezelési módok összehangolására John Bozzella, a globális autógyártók szövetségének elnöke szerint már csak azért is szükség van, mert a nem túl távoli jövőben az autók várhatóan már egymással is kommunikálni fognak, és nem mindegy, hogy a kommunikáció keretében milyen adatokat osztanak meg egymással az autók.