Elhunyt a Magnum és a Knight Rider atyja

Vágólapra másolva!
 Elhunyt Glen A. Larson amerikai producer, forgatókönyvíró, énekes és zeneszerző, az 1970-80-as évek olyan kultikus amerikai tv-sorozatainak legendás megalkotója, mint a Magnum, a Knight Rider vagy a Csillagközi romboló.
Vágólapra másolva!

A svéd gyökerű producer 77 évesen, nyelőcsőrákban halt meg pénteken egy Los Angeles-i kórházban - közölte fia, James Larson. Glen Larson az 1950-es években énekesként, a Four Preps nevű együttes tagjaként kezdte pályafutását, neve először 1966-ban tűnt fel a tévében a The Fugitive című sorozat egyik epizódjának stáblistáján.

Az elkövetkező évtizedekben az amerikai televíziózás legnézettebb sorozatai kerültek ki a kezéből. Volt olyan időszak, hogy egyszerre öt sorozata futott a tv-csatornákon. Az egyik legsikeresebb a Magnum volt, amely nyolc évadot élt meg 1980 és 1988 között.

Az IMDB filmes szakportál szerint az egyszerű stílusú, szimpatikus figurákat felvonultató, kevés erőszakot és trágárságot tartalmazó családi sorozatok fűződnek a nevéhez. Némelyek ugyanakkor azzal vádolták, hogy mások ötleteit koppintotta le, például a Csillagközi romboló esetében, amelyet a Star Wars és a Star Trek tematikája ihlethetett meg.Több filmsorozatához maga is szerzett zenét másokkal együtt.

Larsont háromszor jelölték Emmy-díjra, egyszer a Grammyre és 1985-ben csillagot kapott a hírességek hollywoodi sétányán. Fia szerint egyfajta ikon volt.